e
sv

Yerli Gözlem Uydusu İMECE’nin Çektiği İlk Fotoğraf Paylaşıldı: Togg’un Fabrikası, Uzaydan Böyle Görünüyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Nisan ayında uzaya fırlatılan yerli gözlem uydusu İMECE, Togg Teknoloji Kampüsü’nü uzaydan görüntüledi.

15 Nisan 2023’te SpaceX’in Falcon 9 roketiyle fırlatılan Türkiye’nin ilk yerli gözlem uydusu İMECE, ilk kez fotoğraf gönderdi. İMECE’den elde edilen ve paylaşılan ilk görsel, Yerli T10X’in üretildiği Togg Teknoloji Kampüsü olmuş.

Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Togg yerleşkesi de İMECE aracılığıyla uzaydan görüntülendi. resim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Tarafından paylaşıldı.

İMECE gözünden Togg Teknoloji Kampüsü:

imece

Önceki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 1 Mayıs’ta NTV’ye yaptığı açıklamada, İMECE’den ilk görüntülerin birkaç gün içinde paylaşılacağını duyurmuştu. Ancak bu görüntüler kamuoyuyla paylaşılmadı.

İMECE’ye ilişkin bilgiler:

TÜBİTAK tarafından üretilen ve Dünya’nın metre altı çözünürlükte görüntülenmesini sağlayan İMECE, 680 kilometre yükseklikte Güneş ile eşzamanlı yörüngede konumlanmıştır. Uydu, yörüngedeki testlerinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığına devredilecek ve Komutanlık bünyesinde görev yapacak.

Beş yıllık görev süresi uydu, hedef tespit, tespit, doğal afet, savunma, tarımsal uygulamalar gibi birçok alanda Ülkemize hizmet vereceğiz.

ALAKALI HABERLER

Yüzyılın Toplantısı Gerçekleşti: Togg ve Volvo Kazaya Karıştı, Sosyal Medyada Trend Oldu

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.