e
sv

Yapay Zekâ da Bir Yere Kadar: Askerler, Pentagon’un Geliştirdiği Robottan Kartonla Saklandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD’nin geliştirdiği robot, askerlerin basit taktiklerine yem oldu. İnsanları algılamak için bildiklerien robot, oyunlardan fırlatma taktikleriyle alt edildi.

Robotların silahlandırılması dünyaya yönelttiği ses konuşmaya devam ediyor de bu yapmasının önüne geçemiyor. Geçen günlerde yapılan bir paylaşım, bu robotların yeteneklerini dalga sesi yaptı.

Pentagon politikası analisti ve yazar Paul Scharre’nin Dört Savaş Alanı: Yapay Zeka Çağında Güç Düzenin bir kesiti, ABD komuta komutası robotları kartonların ardına saklanarak kandırmayı başardığına işaret etti.

Robottan kaçma taktikleri 101: Karton kutu

metal dişli katı

  • Metal Gear Solid’de bunu yaparak darıdan kaçıyorduk, makinede gerçek oldu.

Henüz yayınlanmayan kitaptan söz konusu kesit, The Economist yazarı Shashank Joshi tarafından paylaşıldı. Kesit, robotların insan ve düşman ölümü için yapılan eğitiminde yaşanan bir olay anlatandu.

Yazarın aktardığı bilgilere göre 8 ABD askeri, güçlü robotun yapay zekâsını öyle gelişmiş, karmaşık kamuflajlarla değil; birbirinden yaratıcı hapishaneler kandırdı. Yaptıklarının içinde karton kutuya saklanmak bile vardı.

Askerlerden bir kısmı 300 metre boyunca taklalar atarak yapısı, bir kısmı ise basit bir karton kutunun ardına saklandı. Hatta bir diğer köknar ağacından bir parça kopararak yürüdü. Yapay zekâ, askerlerin hiçbirini algılayamadı.

Elbette bunun Nedeni, yapay zekânın insanları normal bir şekilde yürür halde tespit etmek için eğitilmesiydi. Böylesine basit hayvanlara yapay zekanın kandırılmasına de yeni bir tartışmaya yol açtı.

Ayrıca söz konusu robot, Pentagon tarafından yönetilen DARPA tarafından geliştirilmiş ve öğrenmişti.

Yine de, yapay zekanın insanları onu beslediği kadar zeki olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABER

Dünyanın En Büyük Robot Üreticileri, Robotların Silahlandırılması Hakkında ‘Açık Mektup’ Yayınladı

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.