e
sv

Word’e Yapay Zekâ Desteği Geldi: Bir Geliştirici Microsoft’tan Önce Davrandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

ABD’li bir geliştirici tarafından üretilen Ghostwriter eklentisi sayesinde Word’e yapay zekâ desteği geldi.

Geçen haftalarda Open AI ile göçmenleri göndermeyi uzun süre kullanmak bir ortaklık kuran Microsoft, bulut hizmetlerine ve Ofis programlarına yapay zeka desteğini açıklamıştı. Özellikle Office uygulamalarına gelecek yapay zeka desteği, kolayca slayt hazırlama ve son makale yazma gibi pek çok görev erken test çalıştırma bile başarıyla tamamlamıştı.

Microsoft bu alanları depolamaya devam ederken bir geliştirici, Word’e yapay zekâ desteğini getiren bir eklenti yayınlıyor. Ayrıca bu eklentiler birden fazla yapay zeka yapısı.

Tek kötü yanıysa korunma olması

2019 yılında Arizona’da kurulan küçük bir şirket olan Yaratıcı Veri Çözümleri tarafından tahrik edilen Hayalet Yazıcı isimli bu Word eklentisi, ChatGPT başta olmak üzere pek çok metin yapısı yapay zekâ yapısı Word’de kullanılmasını sağlıyor. Ancak Ghostwriter eklentisi kullanmak için hem lisanslı bir Ofis kısıtlaması Sahip olmanız hem de Ghostwriter’ı satın alma süreci gerekiyor.

Temel ve profesyonel olarak iki farklı paket halinde bulunan Ghostwriter’ın temel sürümünde sadece ChatGPT’yi kullanabiliyor ve 2 paragraflık yazılar yazabiliyorsunuz. Pro paketteyse DaVinci AI ve daha pek çok yapay zeka modeli kullanarak istediğiniz uzunlukta metinler yazabiliyorsunuz.

Sürümün geliştiricisi olan Patrick Hustling, Ghostwriter’ın tüm Office programlarını kapsayan bir sürüm üzerinde çalıştırılıyor ve önümüzde 2 yıl içinde Microsoft’un kendi yapay zeka hizmetini kullanılabilir sunması halinde Ghostwriter’ın Microsoft tarafından yasaklanabileceğini belirtti. “Benim için sorun değil. Ben sadece bu taşımayı insanlara ulaştırmak istiyorum.diyen geliştirici, sıradaki projesinin Excel, Powerpoint, OneNote ve Outlook uygulamalarını da kapsayacağını açıkladı.

İLGİLİ HABER

Bi’ Orası Kalmıştı: Microsoft, Office Programlarına OpenAI Desteği Getirmeyi Planlıyor

Geliştirici Patrick Husting, Ghostwriter eklentisinin yalnızca ChatGPT tarafından kullanılan sürüm için tek seferlik 10 dolar (188 TL) talep ederken gelişmiş sürüm içinse Kullanıcılar 25 dolar (470 TL) ödemesi gerekiyor.

:
https://www.windowscentral.com/software-apps/chatgpt-comes-to-microsoft-word-through-ghostwriter-add-in

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.