e
sv

Windows 11’de Oyuncuları Bezdiren Performans Sıkıntıları Çözüldü (Ama Herkes İçin Değil)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Son dönemde oyuncuların zorluklarını yaşamasına neden olan Windows 11, bu zorlukları çözme yolunda ilerlemeye başladı.

Microsoft’un en yeni etkileşim sistemi olan Windows 11, son sürümde bazı kullanıcılar oyunlarda cihazlardan alınan performans oldukça kötü görünüme sahip bazı hatalarla birlikte geldi. Bu nedenle de sorun yaşayan cihazlar 22H2 güncellemesini almasını durdurulmuştu.

Windows 11’in yeni güncellemesi ile birlikte bazı oyunlarda ve kullanıcı performans yarışmalarında ortaya çıkmış, yer oyunlarındaki FPS değerleri 25’e kadar düşmüştü. Pek çok kullanıcı bu tatmin edici şikayet süreci, sorun nedeni olarak ise GPU’ların hata ayıklama sürekli kullanımda kalmasıydı.

Microsoft güncelleme bazını giriş açtı

pencereler 11

Microsoft bu sorunu çözmek için henüz herhangi bir yeni güncelleme ya da yama yayınlamadı ancak güncelleme zorunluluğu yeni bir ifade ekledi. Bu ifadeye göre 41990091 Güvenlik koruması, bu sorundan etkilenen küçük bir oyun ve uygulama grubunu içeren Windows cihazlarını koruyacak şekilde güncellendi. Yani, 41990091 nolu güvenlik nedeniyle koruma güncelleme yapamayan kullanıcılar artık sorunsuz şekilde en son sürümünü kullanabilecek. Sadece küçük bir oyun ve uygulama grubu kullananların biraz daha beklemesi gerekiyor.

Microsoft tarafından gelen açıklamalara göre güncellemeye erişebilmek için Kullanıcılar 48 saate kadar beklemeleri gerekiyor. Yani bilgisayarınızdan önce 22H2 güncellemesini daha fazla almayacak cihazlar arasındaysa listeden iki kez çıkacak. Güncellemeyi almayı almadığınızı anlamanın en kolay yolu ise, yeniden başlatıp güncelleme kontrolü yapmak. Güncellemeyi göremiyorsanız, avantajlarınızda yer alıyor olabilirsiniz. Microsoft’un bu soruna ne zaman tam bir çözüm sunacağını ise hep birlikte bekleyip gördüklerinden.

İLGİLİ HABER

Windows 11’in Son Güncellemesi Oyuncuları Üzdü: Oyun Performansında Ciddi Düşüş Var

İLGİLİ HABER

Windows 11’in Yeni Güncellemesi NVIDIA Ekran Kartlarını ‘Bozuyor’: Sorunu Çözen Güncelleme Yayınlandı

:
https://www.techradar.com/news/windows-11-gaming-bug-has-been-cured-but-not-for-everyone

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.