e
sv

WhatsApp Gruplarına ‘Son Kullanma Tarihi’ Geliyor: İşte İlk Bilgiler

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

WhatsApp’ın son iOS beta sürümünde dikkat çekici bir özelliği ortaya çıktı. Bu özellik kullanılabilir olduğunda, gruplara “son kullanma tarihi” eklenebilecek. Peki ne işe yarar?

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ın üzerinde çalıştığı yeni bir özellik gün yüzüne çıktı. “23.5.0.71” kodlu iOS beta sürümünde ortaya çıkan özellik, WhatsApp’taki gruplara “son kullanma tarihiPeki bu özelliği tam olarak ne işe yarayacak?

WhatsApp’taki grupları kullanma; akrabalarla, yakın arkadaşlarla ve misafirlerle bir araya gelip sohbet etmeyi sağlar. Ancak bazı gruplar var ki sadece belirli konular için oluşturmak ve konu sona erdiğinde grup adeta ölür. Örneğin bir geçmişin doğum günü için bir grup kuruyor, doğum günü doğum gerçekleştikten sonra bir daha grup mesaj atmıyorsunuz. İşte son kullanma tarihi özelliği tam olarak bu gibi gruplar için etkili bir araç olacak.

WhatsApp’ın geliştirme deneyimiki özelliğinden ilk ekran görüntüsünü şu şekilde

Naber

Şu an için netleşmiş bir şey olmasa da ilk tahminlere göre WhatsApp’ın geliştirme sonuçlarındaki yeni özelliği, bir grubun son kullanım tarihini ortaya çıkardığı bildirim gönderecek. Bu bildirimde söz konusu grup son kullanma tarihinin geldiği bildirilecek. Kullanıcı, grubun detay sayfasından Gruptan gidecekleri veya mesajları temizleyebilecek. hastanede artık çalıştırdığınız bir grup depolama birimi işgal süresinin önüne geçilmiş olacak. Son kullanım tarihi özelliği, özel çekim bir seçenek olacak. Yani gruptaki diğer kullanıcılar, sizin kullandığınız karardan etkilenmeyecektir.

İLGİLİ HABER

Gizlilik Politikaları Nedeniyle Kullanıcılarını Başka Uygulamalara Kaptıran WhatsApp, Şeffaflık Sözü Verdi

WhatsApp’taki son kullanım tarihlerini de kullanıcıları belirleyecek. Bu bağlamda; kullanıcıların bir gün, bir hafta veya dilediği bir tarihi son kullanma tarihi olarak düzenleyecek. Ayrıca bir grup için önceden belirlenmiş son kullanım tarihi, başka bir anda kaldırılabilir. Şunu da söylemeden geçmeyelim; yeni özellik aralık erken aşamada. Geliştiriciler, ilerleyen dönemlerde son kullanım tarihi gelen gruplardan otomatik olarak çıkma veya mesajın otomatik olarak silinmesi gibi seçenekler de sunulabilir. İlerleyen beta sürümleri, bu özellik ile ilgili daha fazla detay sunabilir…

İLGİLİ HABER

WhatsApp, Bilinmeyen Numaralardan Gelen Aramaları Artık Otomatik Olarak Sessize Alacak

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.