Kabak diyeti, yulaf diyeti, Dukan diyeti gibi kilo vermeye yönelik birçok şüpheli diyet türü var. Diyetisyen veya doktor yardımı uygulanan, tek bir besine veya çok az yemeye dayalı şok diyetlerin, kilo vermekten haftalarca sağlığımızı kötü hapishane ise bir gerçek. Beslenmeyle ilgili uzman birinden yardımla yapılan diyetlerin çoğu yağ kaybı yerine su veya kas güvenliği neden oluyor.
İhtiyacı olan tüm besinleri alarak sağlıklı bir diyetle kilo veren muhafaza etmek yakılan yağların gideceği yere konusunda ise birden fazla fikir var. Kimimizin ilk kez olarak atıldığını düşünürken kimimiz de birdenbire ortaya çıkmadan yok olacağını düşünüyor olabilir. Bilime göre kilo verme sonucu yakılan yağların nereye gideceğine ilişkin ise içeriğinde derledik.
Kullanılan “yağ arabası” nedir?
Metabolizmadan hormonlara kadar çok sayıda müşteriden sorumlu olan yağ mektupları, sanıldığının önyargılı tarafları azalıp artan kuruluş değildir. Vücutlarımızdaki yağ hücreleri ergenlik dönemimize kadar gelişerek sonrasında sabit kalır. Yani kilo gövdesinda yağ yükü sayımız artmaz, sadece parçacıkların kapasitesini artırır.
Yağ dokusunu oluşturan bu yapılar, derinin altında kalın ve koruyucu bir tabaka şeklinde yer alır. Aynı zamanda, uzun hücreler hücreleri gibi zor hücreler kas hücrelerinden sonra kullanılan en büyük enerji depolarındandır.
Yediklerimiz, yağa nasıl dönüyor?
Özellikle son kullanımlarda pazar raflarında gördüklerimiz ve gözlemcica zararlı olduğu koruyucu bir ürün çeşidi çıktı: yağı azaltılmış olan hafif yiyecekler. ‘Light’ olarak koruyucu önlemler, yağı azaltılmış veya yağsız olarak üretildiği için, halk arasında en büyük kilo alım sebebi olarak görülen yağları içermemesinden kaynaklı olarak aşırı derecede maruz kalma etkisi olduğu düşünülüyor. Pekala, hafif yiyecekler tüketerek gerçekten kilo vermek mümkün mü? Bu soruya cevap hayır. Eğer bir insanın kilo muhafazasını sağlayan veya kilo vermesini zorlaştıran bir hastalık yoksa kilo almanın en büyük nedeni rafine yani bizde bulunan şeker ve şifrelemeden Oluşan gelen hücreler olarak görülür.
Yağdan kısarak uygulanan diyetlerde, ilk başlarda kilo verilirken sonrasında bu durum oldukça yavaşlar. Diyet yapmayı bırakıp kalorilerinizi çeşitlendirerek kaloriye eşit beslenerek beslenmeye başladığınızda, aldığınız kiloları geri alırsınız. Ayrıca düşük yağlı beslendiğinizde, daha çabuk acıkırsınız. Bağırsak hareketleriniz de yavaşlayacağından dolayı kabız olma ihtimaliniz artar.
Bağırsaklarınız tarafından alınan ve enerji için kullanılamayan her besinin, yağa dönüşme ihtimali vardır. Ancak tabii ki bazı besinlerin yağa dönüşme ihtimali daha olasıdır. Örneğin asitli içecekler veya paketli bisküviler gibi gıdalarda olan rafine şeker, üretim sürecinin sonunda uzamanıza ulaşırsa Extreme bir enerji ihtiyacı yoksa şeker yağa dönüştürecektir. Tam korunmalı ekmek gibi kompleks karbonhidratlar içeren besinler, sağlıklı olarak yayılırsa da gerektiğinden fazla tüketildiği için enerji olarak tüketilir ve tüketilir tarafından icra edilir şeker, yağa dönüştürür.
Nasıl kilo alırız veya veririz?
Hazır gıda endüstrisinin yaygınlaşmasından dolayı dünya genelinde en yaygın görülen sağlık problemlerinden biri şişmanlık haline getirilmiştir. Birçok kronik hastalığı da beraberinde getiren emzirme problemi için tedavi gören bir sürü insan ve çalıştırılan çok sayıda araştırma var.
Obezite dışında de kullanım göz ardı edilen, moda gibi sektörlerin insanlarına özendirdiği aşırı zayıflık durumu da insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Boy ve kilo gruplarına göre hesaplanan beden kitle indeksi sonucu zayıf veya aşırı zayıf çıkan yollardan kilo alımı en çok protein miktarına göre belirlenir. Yeterli protein alımı ile birlikte kas kütlesinin de hücrelerini, sağlıklı bir şekilde kilo almayı hedefliyoruz.
Her ne kadar kolay kilo almayı sağlayan yiyecekler olarak da görüldüğünde de hem kilo alırken hem de kilo alırken yolcuların hazır gıdaların tüketiminden kaçınmalıyız. Bu tür besinlerin sağlıksız kilo alımına ve sadece bölgesel yağlanmaya sebep olabilir. Bunun dışında kilo alarak veya düşünerek mutlaka egzersize de yer vermeliyiz. Fiziksel aktivite de bölgesel yağlanmayı engelleyerek vücut şekillerisiz kullanımına engel olur.
İLGİLİ HABER
Yağ Diyeti ile Kilo Vermek Mümkün mü?
Peki, bulmak yakılan yağlar nereye gidiyor?
Sağlıklı bir şekilde uygulanan diyetler sonucu verilen yağların nereye gittiği konusu, çoğu kişinin bir defasında da olsa gelmiş geçmiştir. Bir bilim insanı olan Ruben Meerman’ın da ölümü bu sorudan düşmüş olacak ki, 15 kilo verdikten sonra, yakılan yağların nereye gittiği konusunda bulunmaya başladı.
Araştırmaları sonucu, yağ yakma sürecindeki çoğu yan ürün solunum ile birlikte olduğunu keşfetmiştir. %84 gibi büyük bir orantıdaki karbone dönüşerek taramalar tarafından atılan yağlar aynı suya dönüşerek ter, nefes, nefes gibi vücut sıvılarıyla da atılabilir. Kısacası araştırmalar, kilo vermede temel organ değerlendirmeleri.
Yorum Yaz