Bazıları yaygın, bazıları nadiren kullanılan düzinelerce farklı programlama dili vardır. Elbette bu dillerden birine hakim olmak büyük bir beceri ama tek platform veya cihaz odaklı uygulama geliştirmek büyük bir zaman kaybı. İşte burada devreye giriyor çarpıntı Bu tarz sistemler gidiyor. Arayüz yazılım geliştirme kiti olarak tanımlanan Flutter, Başta Google olmak üzere birçok büyük firma tarafından kullanılmakta ve desteklenmektedir.
çarpıntı Bunu kullanarak yazılım geliştirenler, geliştirdikleri uygulamayı farklı işletim sistemleri, farklı platformlar ve farklı cihazlar üzerinde yerelleştirme zahmetine girmezler. Yani tek bir kod tabanı yazılarak oluşturulan uygulamalar tüm işletim sistemleri, platformlar ve cihazlarda uyumlu olarak çalışabilmektedir. Gelin Flutter’ın ne olduğunu biraz daha yakından tanıyalım. ve bu sistemi öğrenebileceğiniz ücretsiz çevrimiçi kurslara bakalım.
Flutter nedir ve ne için kullanılır?
2017’de çarpıntı Açık kaynak kodlu olması nedeniyle Google tarafından oluşturulmuş ve kullanıcılar tarafından geliştirilmiştir. Bir arayüz yazılım geliştirme kitidir. Flutter, yine Google tarafından geliştirilen ve ECMA tarafından standartlaştırılan bir programlama dili olan Dart tarafından desteklenmektedir.
Flutter kullanan yazılım geliştiriciler, yayınlamak istedikleri uygulama ve yazılımlar için tek bir kod tabanı yazarlar. Flutter ile yazılan kod tabanı Tüm işletim sistemleri, platformlar ve cihazlarla uyumlu çalışır. Bu, yazılımın farklı sistemler için yerelleştirilmesine gerek olmadığı anlamına gelir.
Flutter ile hazırlanan tek kod bazında geliştirilen uygulama; Android, iOS, Windows, MacOS, Linux ve web ile uyumlu olacaktır. Flutter, tüm bu işletim sistemleri, platformlar ve cihazların yanı sıra widget gibi araçların oluşturulmasında da geliştiricilerin en önemli yardımcılarından biridir.
Flutter’ı kullanmanın avantajları:
- Çarpıntı; JavaScript hızlıdır çünkü ARM ve Intel makine koduna derlenir.
- Kod tabanında yapılan değişiklikleri ve güncellemeleri anında görürsünüz.
- Tüm tasarımlar özelleştirilebilir ve uyarlanabilir.
- Tüm kontrol geliştiricilerin elindedir.
- Flutter’da tek kod tabanı ile mobil, web, masaüstü ve gömülü sistemlere uyumlu uygulamalar geliştirebilirsiniz.
- Otomatik test sistemi sunar.
- Google, eBay, Toyota ve MGM Resorts gibi birçok büyük şirket tarafından desteklenmektedir.
- Açık kaynak olduğundan geliştirilmeye açıktır.
- Tüm platformlarla uyumlu Dart programlama dili ile desteklenmektedir.
- Her zaman günceldir.
Udemy’de ücretsiz olarak katılabileceğiniz çevrimiçi Flutter kursları:
- Telefonunuzdan Kodlamayı Öğrenin (Dart/Flutter) İlk 2 Seviye
- İlk Uygulamamızı Flutter ile Geliştirelim
- Flutter ve Paketler
- Android Studio ile Mobil Uygulama Geliştirme (Başlangıç)
Telefonunuzdan Kodlamayı Öğrenin (Dart/Flutter) Yazılım Geliştirici Oğuz Başaran tarafından hazırlanan ilk 2 Seviye kursu, Kodlamayı öğrenmek isteyen ancak nereden başlayacağını bilmeyenler için İtirazlar. Katılımcılar kurs boyunca mobil cihazlarda yazılım geliştirmeyi öğrenecek ve sonunda Flutter ve Dart sistemlerine hakim olarak kendilerini geliştirmeye hazır hale gelecekler. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Yazılım-Oyun Geliştiricisi AOS Software tarafından hazırlanan Flutter ile İlk Uygulamamızı Geliştirelim kursunun sonunda katılımcılar Flutter aracılığıyla Android ve iOS mobil uygulamaları geliştirmeyi ve API’den veri çıkarmayı öğrenecekler. Kurs başlangıç seviyesinde olsa bile yine de Katılımcıların temel Flutter bilgisine hakim olmaları gerekmektedir. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Flutter Geliştiricisi & Eğitmeni Levent Kantaroğlu tarafından hazırlanan Flutter ve Paketler kursunun sonunda katılımcılar; Flutter uygulamasında paket kurulumu, Flutter paketlerinin yapısı, kendi paketlerini hazırlama ve kendi paketlerini yayınlamayı öğrenecekler. Katılımcıların Dart ve Flutter hakkında temel bilgiye sahip olması gerekmektedir. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Eğitimci ve Program Geliştirici Levent Ertunalılar tarafından hazırlanan Android Studio ile Mobil Uygulama Geliştirme (Başlangıç) kursu sonunda Programlama bilgisi olmayan kullanıcılar bile Temel Dart ve Flutter bilgisine hakim olacaklar. Kurs çok temel bir eğitim verdiğinden katılımcıların sadece internete bağlanabilen bir bilgisayara sahip olmaları yeterli. Kursun Udemy sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Tek kod tabanı ile tüm sistemlere uyumlu uygulamaların geliştirilmesine olanak sağlar Flutter nedir ve ne için kullanılır? Sık sorulan soruları yanıtladık ve bu sistemi öğrenmek için katılabileceğiniz ücretsiz çevrimiçi Flutter kurslarını listeledik. Flutter hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.
Yorum Yaz