e
sv

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan Dünya’ya Atlarsanız Başınıza Neler Gelir?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Her ne kadar muhteşem bir manzara sunacak olsa da Uluslararası Uzay İstasyonundan atlamak kesinlikle o kadar muhteşem olmayacaktır. Ölüm, böyle bir sıçrama yapan her astronotun kaçınılmaz kaderidir.

Paraşütçülerin çoğu yaklaşık 3,8 km Yüksek yerlerden atlıyorlar. Peki Uluslararası Uzay İstasyonundan atlayabilir misiniz?

Demir Adam gibi giyinmediğin sürece, cevap hayır.

Diyelim ki Iron Man size özel kostümünü verdi ve olup biteni izlemek istedi. Hazırsan atlamak üzeresin.

3… 2… 1… Bekle!

Başlamadan önce son bir şey: Doğrudan Dünya’ya doğru düşmeyeceğinizi biliyor muydunuz? Tıpkı uzay istasyonunun gezegene düşmeyip geri dönmesi gibi, siz de atlarken aynısını yaparsınız. eylemsizlik yasalarına göre Aynı hızda olacağınız için, 2,5 yıl boyunca atlayışınıza devam edeceksiniz… Normal bir paraşütçü gibi dalmış olsaydınız uçuşunuz sadece 2 saat sürerdi.

Peki uzay istasyonumuz yıllardır başarıyla yörüngede dönerken neden 2,5 yılda düşüyoruz?

Çünkü istasyonun motorları hızını sabit tutmak için kullanılıyor. Belirli aralıklarla ateş ediyor. Ancak elbisenizin bu tür motorları olmadığı için eninde sonunda düşeceksiniz.

Ancak bu iyi bir haber değil; çünkü 2,5 yıllık yolculuğunuz sırasında 13 binden fazla uzay enkazı Size çarpıp içinizde delik açma ihtimali var. Motorunuz olmadığı için manevra kabiliyetiniz de yok…

Diyelim ki 2,5 yıl boyunca başarıyla hayatta kaldınız ve atmosfere girdiniz.

Bu noktadan sonra tek amacınız var: Yavaşlamak. Hipersonik hızlarda seyahat ettiğiniz için ilk önce paraşütü açın Paraşütünüzün parçalanmasına neden olur.

Ayrıca bu yüksek hız nedeniyle kostümünüz üzerindeki etkiler hava basıncı, Normal şartlarda hava basıncının tam 8 katı olacaktır. Bu da yetmezse, başınız yukarıda düşerse vücudunuzdaki kan ayaklarınıza toplanacak ve bayılacaksınız.

Üstelik bunların hepsi atmosferin üst katmanlarında yer alıyor. dondurucu soğuğun ortasında Olacak… Neyse ki, nasıl soğuk havada ellerimizi birbirine sürterek ısıtıyorsak, yüksek hızla hareket ettikçe, dışımızdaki hava molekülleri de kostümümüze sürtecek ve ısınacağız. 1650 dereceye kadar…

Bu sıcaklık aynı zamanda Kostümünü eritmeye yetecek kadar… Yine de Tony Stark’ın bunları dikkate almasını ve kostümü yeterince dayanıklı olacak şekilde hazırlamasını umalım. Her şeyi atlatıp yolculuğunuza devam ettiğinize göre artık son kilometreye girdiniz, bu noktadan sonra işiniz kolay. Paraşütünüzü açıp keyfinize bakabilirsiniz…

ALAKALI HABERLER

Yere çarpmak üzere olan bir uçaktan atlamak veya düşen bir asansöre atlamak daha az hasar almanıza yardımcı olur mu?

ALAKALI HABERLER

Yağmur bulutundaki tüm damlalar tek bir dev kütleye düşerse ne olur?

ALAKALI HABERLER

Bulutların Üzerindeki Bir Uçaktan Düşerseniz Hayatta Kalma Şansınız Nedir?

Kaynak :
http://www.businessinsider.com/what-if-jump-off-international-space-station-2018-6

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.