e
sv

Türkiye’nin Evde ve Telefonda En Hızlı İnterneti Sunan Servis Sağlayıcıları Açıklandı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Speedtest, 2022 sonunda Türkiye’nin en yüksek internet hızı ortalamasına sahip servis sağlayıcıları açıkladı. Turkcell’in mobil şebekesi, TurkNet’in sabit servisleri en hızlı servis sundukları görülüyor.

Dünyanın en popüler internet hız testi platformlarından bir tanesi olan Hız testi, 2022 yılı sonunu yaşadıkları Türkiye bölümleri paylaştı. Paylaşılan bölümler, Türkiye’deki ortalama internet kullanımı ve hangi internet servis sağlayıcısının daha iyi internet performansı önüne sermiş oldu.

Paylaşılan hizmet beklentisi, bir yılda bir yıllık süreçte mobil internet hızlarında büyük bir çalışma yapılmadığını görüyorum. Ancak sabit internet cephesinde işleyişinde bir nebze daha iyi kullanımları mümkün kılıyor. Gelin detaylarına yakından bakalım.

Speedtest hücrelerinde öne çıkan özellikler:

Mobil internet indirme işlemi, 1 yılda sadece 1 Mbps artırılabildik

Türkiye internet hız istatistikleri

Türkiye mobil internet hız ortalaması
İndirme 50,46 Mb/sn
Yükleme 18.13 Mb/sn
Gecikme 28 ms

Speedtest’in deneylerine göre Türkiye’deki mobil internet indirme hızı, Aralık 2022’de 50,46 Mb/sn oldu. Bu değer geçmiş koleksiyonları bu yana çok ufak bir bozulma olduğunu gösteriyor. Aralık 2021’de mobil internet indirme hızı ortalaması, 49,31 Mbps seviyesindeydi. Bu durum, Türkiye’yi global listede 71. sıraya düşürüldü.

Sadece indirme hızı değil, yükleme hızı da ciddi bir aşk yaşanmadı. Türkiye’de mobil veri üzerinden internete sahip bir kullanıcı yükleme hızı, ortalama 18.13 Mbps oldu. Özellikle de oyunlarda kritik önem arz eden gecikme ise 28 ms olarak kayıtlara geçti.

En iyi mobil internet servis sağlayıcı Turkcell’di

Türkiye en iyi mobil operatör

Türkiye’de en hızlı mobil interneti sunan markalar
Şirket İndirme Hızı
turkcell 52,78 Mb/sn
Türk Telekom 28,94 Mb/sn
vodafone 16,28 Mb/sn

Paylaşılan markalar bazında umut, en iyi mobil internet sağlayıcısının turkcell gördüğün Zira Turkcell kullanıcıları arasındaki ortanca indirme hızı, 52.78 Mbps’ydi. Bu hız, Türkiye ortalamasının da üzerinde. Turkcell’i 28.94 Mbps hız ile Türk Telekom, 16.28 Mbps indirme hızı ile de Vodafone takip etti.

Gecikme sürelerine katlanmak ise Türk Telekom‘un daha iyi sonuçlarını göreceğiz. Türk Telekom kullanıcılarının gördüğü ortanca ping değeri 36 ms olarak kayıtlara geçti. Turkcell kullanıcıları 41 ms, Vodafone kullanıcıları ise 46 ms gecikmeye maruz kaldılar.

Sabit internet indirme hızı ortalama 64,52 Mbps’ye yükseldi!

türkiye sabit internet ortalama hız

Türkiye sabit internet hız ortalaması
İndirme 64,52 Mb/sn
Yükleme 27,69 Mb/sn
Gecikme 19 ms

Speedtest verileri, Türkiye’deki sabit internet indirme hızı ortalamasının 64,52 Mb/sn, yükleme hızı ortalamasının ise 27.69 Mbps’ye yükseldiğini öne serdi. Geniş bant internet kullanıcıları, ortalama 19 ms gecikme süresi gördüler. Bu istatistikler, Aralık 2021’de 94. sırada bulunduğumuz küresel listedeki yerimizi 91. sınıf yükseltmesi.

Sabit internet servis sağlayıcıları arasındaki en iyi hızı sunan marka TurkNet oldu!

türkiye en iyi sabit internet

Türkiye’de en hızlı ev internetini hangi marka sunuyor?
Şirket İndirme Hızı
TürkNet 55,82 Mb/sn
Türksat Kablo 37,27 Mb/sn
turkcell 37,16 Mb/sn
vodafone 24,84 Mb/sn
Türk Telekom 24,25 Mb/sn

Her geçen yıl popülaritesini biraz daha artıran TurkNet, 2022’de en iyi hız ve gecikmeyi sunan servis sağlayıcı oldu. TürkNet Kullanıcılarının gördüğü ortanca indirme hızı 55.82 Mbps olarak kayıtlara geçti. Türksat Kablo 37,27 Mbps, Turkcell 37,16 Mbps, Vodafone 24,84 Mbps, Türk Telekom ise 24,25 Mbps indirme hızı sunabildi.

TürkNet, gecikme süresinde de en iyi ömür boyu. Kullanıcıların gördükleri gecikme, 13 ms olarak kayıtlara geçti. Türk Telekom ile Türksat Kablo 20 ms, Turkcell 21 ms, Vodafone ise 34 ms gecikme sundu. Speedtest’in sahibi Ookla, TurkNet’i en hızlı interneti sunmuş olması nedeniyle ödüllendirildi.

  • Olumsuz: Speedtest, genel indirme hızlarında ortalama sonuç veriyor. Ancak markalar bazında hükümlerde medyan uygulaması yapılıyor. Yani hizmet alan tüm kullanıcılar, hızlarına göre en kötüden en iyiye kadar sıralanıyor. Sonra da ortanca sıradaki veri tespit ediliyor. Speedtest’e göre medyan gösterme, gerçek kullanımda daha etkili oluyor.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.