e
sv

Türkiye’de Tüm Apple Ürünlerini Satın Almak İçin Kaç TL Ödemek Gerekiyor? (Kaç Kaç Kaç!)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Tam gelişmiş ve son teknoloji Apple ürünlerini bir araya getirmek hayalini kurduğundan daha zor olabilir. Sadece tek kalemde bile 7 haneli Ürünlera rahatlıkla ulaşan en üst düzey Apple yapısında ise gerçekten yok. Bu içeriğimizde son teknoloji ve en üst düzeyde tüm Apple ürünlerini satın alıyor kaç TL alıyor? Hep birlikte yakından bakıyoruz.

“Her şeyi en çok” alarak bir Apple yapılarını bir araya getirmek birçoğumuzun hayali. Apple’ın el atmadığı alan kalmadığını göz önünde bulundurursak, bir elma ekosistemi oluşturmak için almamız gereken birçok ürün ve aksesuar bulunuyor. Ev için bir Mac Pro, çalışmak için MacBook Pro, iPad Pro ve cebimize bir iPhone 14 Pro Max derken liste uzadıkça uzuyor.

Bir de mevcut dolar kurunu ve vergileri de görüşüne katarsak, daha ilk kalem olan Mac Pro’da bile 7 haneli fiyatlara ulaşmak işe bile değil. Peki son teknoloji en üst düzey elma ürünleri kaç TL’ye gidiyor? Bu içeriğimizde en üst düzeyde Apple tüketici fiyatlarına bakılıyor ve bunlardan yararlanıyoruz.

Son teknoloji Apple ürünleri ve fiyatları:

  • masaüstü bilgisayar: Mac Pro + Pro Display XDR + Magic Keyboard + Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2 / 1.445.186 TL
  • yüz bilgisayarı: 16 inç MacBook Pro / 162.499 TL
  • Tablet: iPad Pro + Apple Pencil + Magic Klavye / 62,398 TL
  • Telefon: iPhone 14 Pro Max 1 TB / 59,199 TL
  • akıllı saat: Apple Watch Ultra / 4.27.999,00 TL
  • Kulaklık: AirPods Max / 14.499,00 TL
  • TELEVİZYON: Apple TV 4K 128 GB / 3.999,00 TL

TOPLAM: 1.775.779 TL

Mac Pro + Pro Display XDR ve çevre birimleri

Bugün Türkiye’de en yüksek büyümeye sahip bir Apple ekosistemi yapmak istediğinizde dinlemenin başında 1,5 milyon TL’ye dayanan fiyatıyla Mac Pro ve aksesuar yer alıyor. En üst donanım seçeneklerinde 4,4 GHz Turbo Boost’lu, 28 çekirdekli Intel Xeon W işlemcisinden elindeki alan bu canavar, 1.5 TB (12×128 GB) RAM ve 8 TB SSD depolaması sunuyor. Ekran kartı noktasında ise her biri 64 GB VRAM’e sahip iki adet Radeon Pro Vega II Duo kullanılıyor.

Peki Mac Pro’yu satın aldınız diyelim, kişisel korumaya yönelik en güçlü bilgisayarların başında gelen bu model hangi ekran ile çalıştıracaksınız. Bu durumda 2019 Mac Pro ile birlikte duyurulan Pro Ekran XDR ilk tercihlerinizden biri olacaktır. 6K çözünürlüğe sahip dünyanın tek 32 inç Retina ekranı olan Pro Display XDR, her kullanım beklentisine yönelik modları ile ön plana çıkıyor. 1.073 milyar renk, 1600 nit parlaklık ve 20,4 milyon pikselli kullanım ile Pro Display XDR, en üst düzey Mac Pro ile muhtemelen ikili olabilir.

16 inç MacbookPro

16 inç macbookpro

Bilgisayarınızı aldınız ve evde Masaüstü çalışıyorsunuz, peki ya yanınızda taşıyacağınız ve her yerde çalışabileceğiniz dizüstü bilgisayarınız ne olacak? Bu noktada en üst düzey Apple ekosistemi kurmak için tercih yapabileceği en iyi dizüstü bilgisayar 2023 modeli 16 inç MacbookPro olacaktır. Apple M2 Max çipli 16 inç MacBook Pro modelleri 17 Ocak 2023’te satışa sunuldu.

12.9 inç iPad Pro 2021 + Apple Pencil + Magic Keyboard

ipad yanlısı 2021

Eğer dizüstü bilgisayar işi bana yetmezlik arada çantama iPad atıp işlerini orada hallederim diyorsanız, Apple ekonomisinde bir sonraki durağınız 2022 model iPadPro olacaktır. Son yapılan yenilikler ve geliştirmeleri ile MacBook’ları aratmayan iPad Pro, Apple Pencil ve Magic Keyboard aksesuarları sayesinde dizüstü bilgisayar ile yaptığınız hemen hemen her şeyi her yapabileceğinize olanak sağlıyor. Yaklaşık 13 inçlik ekran Magic Keyboard ile birleşince iPad Pro; görsel tasarımdan, müzik prodüksiyonuna ve hatta 4K video kurgusuna kadar her şeyi halledebileceğiniz bir cihaz hâline geliyor.

iPhone 14 Pro Maks 1 TB

Bir Apple ekonomisinin en vazgeçilmez parçası ise kesinlikle cep telefonu olacaktır. Günün her anında yanında olacak ve diğer Apple cihazlarınızla tam uyumlu olacak iPhone 14 Pro Maks1 TB depolama alanı kullanmakse 57.199 TL’ye selamlar ulaşıyor.

Elma İzle Ultra

Apple Watch Serisi 6

Bir Apple ekosistemi kurarken yokluğunu hissedeceğiniz tek şey aksesuar bolluğu olacaktır. Özellikle iPhone 14 Pro Max kullanmakla mükemmel bir ikili olacak yegane aksesuar ise koluza takacağınız Elma İzle Ultra. Uyurken, spor yaparken ve aklınıza gelirken diğer her türlü aktiviteniz sırasında yanınızda olan Apple Watch, yanınızdan ayırmadığınız zamanlarda da hayat kurtarıyor. Tabii bu model, Series 8’den farklı olarak çok daha yüksek dayanıklılığa yer veriyor.

AirPods Max

AirPods Max

Bu kadar aksesuarı bir araya topladıktan sonra sessiz sedasız müzik dinlemek ve çalışmak için bir de kaliteli bir kulaklığa ihtiyacınız olacaktır. Amacınız eğer çevrenizin uzunluğunu minimuma indirmek ise AirPods Max, Apple ekosisteminizin önemli eşyalarından biri hâline gelecektir. Bunun nedeni ise AirPods Max’in son teknolojisinin Aktif tavırları Engelleme ile birlikte gelmesi. AirPods Max, her iki tarafında bulunan ve her biri 10 sese sahip olan Apple H1 çipleri sayesinde aktif dinleme ve adaptif EQ teknolojilerini de sunuyor. Aynı zamanda bu çiplerdeki sensörler sayesinde Apple, dinamik kafa izleme özelliği ile birlikte uzamsal ses genişliği de sunanlar.

Apple TV 4K

Apple TV 4K

Son olarak bir iş ölümünden sonra bıraktığınız ve tek istediğiniz arkanıza doğum yapıp biraz sevdiğiniz programları izlerken, Apple TV 4K her zaman bir kumanda kadar yakınınızda olacaktır. A12 Bionic çip ile gelen Apple TV 4K versiyonu, Dolby Vision ve Dolby Atmos teknolojilerini gösteriyor. Son olarak Apple TV ile kurduğumuz yani en yüklediğimiz kağıt üzerinde kurabildiğimiz Apple yapısının son birimini da tamamlamış oluyoruz.

Ürünlerin toplam ABD fiyatı ne kadar?

  • masaüstü bilgisayar: Mac Pro + Pro Display XDR + Magic Keyboard + Magic Mouse 2 + Magic Trackpad 2 / 52.448 dolar
  • yüz bilgisayarı: 16 inç MacBook Pro / 6.499 dolar
  • Tablet: iPad Pro + Apple Pencil + Magic Keyboard / 2.399 dolar
  • Telefon: iPhone 14 Pro Max 512 GB / 1.599 dolar
  • akıllı saat: Apple Watch Ultra / 799 dolar
  • Kulaklık: AirPods Max / 549 dolar
  • TELEVİZYON: Apple TV 4K 64 GB / 199 dolar

TOPLAM: 64.492 dolar

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.