e
sv

TikTok, Platforma Yalnızca Bilim ve Teknoloji Videolarından Oluşan Yeni Bir Akış Ekliyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

TikTok, yürütme yalnızca, teknoloji, mühendislik ve matematik çözümlerinden video bilimlerin yer alacağı yeni bir kişinin ekleneceğini duyurdu. ‘STEM’ ismi verilen bu yayılma, hâlihazırda bulunan ‘Sizin İçin’ ve ‘Takip Ediliyor’ sayfalarının yanında yer alacak.

Sahip olunan sosyal medya platformlarında adeta bir devrimin yaşanmasına neden olan TikTok, yeni bir özelliği daha fazla uygulamaya götürmesini duyurdu. Bu özellik, yeni bir sıvıyla kullanıcıların belli yapılarının içeriklerini izlemesine olanak tanıyacak.

Yeni akıntıya’KÖK’ ismi verilecek. Bu çıkış sayfasında yalnızca bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik işlerin içerikleri yer alacak. Şirket, yeni özelliğin önümüzdeki haftalardan itibaren ABD’deki hedeflere ulaşmayı söylüyor. Geniş çapta ne zaman geleceği konusunda ise henüz bir bilgi yok.

STEM gizliliklerinde yer alacak içerikler sıkı denetimlerden geçecekler

STEM koruyucuları, ayrıcalıklarıhazırda bulunan iki sahiplerinden yakınında eklenecek. Yani konut üst kısmında “Sizin İçin” ve “Takıp Ediliyor”” olarak gördüğü çıkış sayfalarının yanında bir de “STEM” bölümü bulunacak.

Çin merkezli platform, bu bölümdeki videoların sıkı hareketlerden geçeceğini ve ona, bilim teknoloji videolarının burada yer alamayacağını söylüyor. Bu tarzdaki içerikler, TikTok’un merkezi olan ve güvenlik konusuna odaklanan kuruluşlar tarafından incelenecek. Bu incelemelerden geçenler de yeni çıkışta yer alabilecek.

Örnek verecek olursak TikTok, ortaklarından olan ve içeriklerin güvenli hale getirilmesi ve yaşlanmaya uygun sağlamayı hedefleyen şirket Common Sense Networks’ün videoları inceleyeceği, araştırma kuruluşu Poynter’in de videolardaki bilgilerin güvenilir olup olmadığını kontrol etmesi gerektiğini ifade ediyor. Bu şekilde de dezenformasyonun engellenmesi amaçlanıyor. Platform, yanlış bilgi içeren içerikler nedeniyle son zamanlarda sert bir şekilde eleştiriliyordu.

İLGİLİ HABER

TikTok, Apple’a Yeni Bir Savaş Açtı: App Store Bağlantıları Banlanmaya Başladı

TikTok’un bu hamlesi, geçmiş aylarda moda, spor, oyun gibi konuşmaya odaklı video sızıntılarının testinin ortaya çıkmasının ardından geldi. Şirketin bugünkü amaçlarına da farklı odaklandığına odaklanan çıkışları belirli pazarlarda test ettiğini duyurdu. Bu da yakın zamanda daha farklı kategorilerden benzer çıkış sayfalarını gördüğümüz anlam geliyor.

:
https://newsroom.tiktok.com/en-us/take-discovery-to-a-new-level-with-stem-feed

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.