e
sv

TikTok, 18 Yaş Altı Kullanıcılar İçin Yeni Güvenlik Önlemleri Getirdi: Ekran Süresi, Otomatik Olarak Kısıtlanacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

TikTok, genç bölgelere yönelik bir dizi yeni özelliğini içerdiğini duyurdu. Platforma göre ekran süresi, artık 18 yaş sahipleri kullanıcılar için otomatik olarak günlük 60 dakikayla sınırlandırılacak.

Gençler üzerindeki olumsuz etkiler nedeniyle en çok eleştirilen platformlardan biri olan TikTok, bu konuda yeni hamleler yaptığımızı duyurduk. Platform, bugün kullanım kullanımını genç kullanıcılara yönelik bir dizinin yeni özelliğini taşıdığını ifade etti.

Yeni özellikler; ekran süresi, ebeveynlere çocuklar TikTok’u kullanma konusunda daha fazla kontrol olanağı sağlayan ‘Aile Eşleşmesi’ modu gibi şeyler içeriyor.

Ekran süresi, 18 yaş altı kullanıcılar için 60 dakika olarak sınırlandırılacak (özelliği devre dışı bırakmak da mümkün olacak)

TikTok, 18 yaş altı her TikTok kullanıcısına otomatik olarak günlük 60 kısıtlama ekran sınırı ertelemeyi açıkladı. Varsayılan olarak gelecek bu sınıra ulaşan gençlerin, çalışmaya devam etmesi için bir şifre girerek götürmek. Bu yeni özelliğin tamamen devre dışı bırakılabileceğini ekleyelim. Ancak platform, 100 dakikanın üzerinde yürüyenlerse gençlerin yeni bir sınır belirlemesinin gerekeceğini söylüyor.

Öte yandan süre sınırlamalarının 13 yaş altı kullanıcılar için de olacağı söyleniyor. Bu durumda, ekran süresi sınırına ulaşılırsa 30 kullanım ek izleme süresi için kalıcı şifreye yöneliktir. Bileşenler, bu şifreleri kendi oluşturacak.

İLGİLİ HABER

TikTok, Instagram ve Facebook Gibi Sosyal Medya Devlerine Okullardan Dava: “Gençlerde Kaygı, Depresyon ve İntihara Neden Oluyorlar”

TikTok, bu hamlelerin ekran süresi hakkında bilinçlendirmek için süreci söylüyor. Ayrıca gençlere her hafta ekran sürelerini özetleyen bir bildirim gönderileceği belirtiliyor. Bu şekilde de reşit olmayan kullanıcılarda zeka geliştirici ve onların bu konudaki aktif kararların korunması amaçlanıyor. Dev platforma göre, özelliklerin test süresinde ekran yönetimi araçlarının görüldüğü %234’ü da gözlemledi.

Aile Eşleşmesi modu için de ebeveyn kontrollerini artıracak yenilikler geliyor

Bunlara ek olarak TikTok, ebeveyn çocukları üzerinde kontrolü güçlendirme ‘Aile Eşleşmesi’ modu için de yenilikleri getirdiğini ifade etti. Açıklamalara göre ebeveynler, çocukları için özel ekran süresi kemikleri ayarlayabilecektir.

Ayrıca, arşiv tutma süresinin özetini, TikTok’un ne kadar açıldığını, gece ve gündüz harcanan toplam sürenin dökümünü sağlayan ekran süresi kontrol paneli de moda eklenecek. Ekten, patron genç kullanıcılar bildirimlerini sessize almak elde edilebilecek bir ayar da bu moda eklenecek.

Herkes, kendi ekran süresini kısıtlamalarını isteyecek, uyku hatırlatıcısı kurabilecek

Son olarak, herkesin genişletme haftası her günü için kendi ekran süresi sınırlamalarını ve bildirimleri sessize alma zamanını ayarlayabileceği belirtildi. bununla birlikte bir uyku hatırlatıcısı özelliğinin geldiği yer aktarıldı. Kullanıcılar, hatırlatıcıyı istedikleri bir saati ayarlayabilecekler ve gelen bir bildirimle ne zaman uygulamadan çıkabilecekler.

TikTok, yeni özelliklerin önümüzdeki haftalarda yürütme sürecini ifade etti.

İLGİLİ HABER

TikTok Türkiye’ye Kullanıcılar Kişisel Bilgilerini Topladığı Gerekçesiyle Para Cezası Kesildi

:
https://newsroom.tiktok.com/en-us/new-features-for-teens-and-families-on-tiktok-us

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.