e
sv

Telegram’a Birbirinden Kullanışlı Yeni Özellikler Eklendi! (Google ile Hızlı Giriş, Anlık Çeviri ve Dahası)

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyanın en çok sosyal kullanılan medya/iletişim platformlarından biri olan Telegram, kullanımı birbirinden kullanışlı özellikler getiren bir güncelleme yayınlıyor.

Ayrı ayrı sosyal medya platformu, forum ya da iletişim platformu diyemeyeceğimiz, zira hepsini içinde barındıran Telegram, geçmiş aylarda büyük bir güncelleme ile kullanımı birçok kullanışlı özellik getirmişti.

Yeni yılın ikinci güncellemesinde Telegram, birçok yeni kullanım özelliğini çalıştıran bir güncelleme daha yayınlıyor. dinlediğiniz en çok göze çarpanları aşağıda sizlerle paylaşıyoruz.

Emojilerden profil fotoğrafı yapma

Bu özellik sayesinde artık emojilerden hareketli profil resimleri oluşturabiliyorsunuz. Ayrıca kişileriniz için hazırladığınız profil resimlerini onlara önerebiliyorsunuz ve size göre profil resimlerini tek tuşla uygulayabiliyorsunuz.

Tüm sohbetleri istediğiniz dile çevirme (Premium)

Özellikle yabancı dil bilmeyenlerin sonuna kadar kullanan olan bu özellik sayesinde yabancı dillerdeki mesaj gövde olarak istediğiniz dile çevirebileceksiniz. Ayrıca bu özelliği hem sohbetlerde hem de Telegram programında kullanabilirsiniz.

İffade kategorileri

Sık sık emoji kullananların sonuna kadar kullanan olan bu özellik sayesinde kullanıcılar için birçok emoji ve çıkarma paketi içinden belirli kategorilerdeki emojileri filtreleyebilecek. Telegram’da 1 milyonun uzerinde emoji ve hemen hemen aynı miktarda çıkartma olduğu bu özellik bazı kullanıcılar için fazlasıyla kullanışlı olacak.

Detaylı ağ kullanımı takibi

Wi-Fi ve mobil grafikler için ayrıntılı grafikler ile Telegram tarafından ne kadar veri incelemek görmek ve otomatik indirme ayarlarınızı veri planınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Gelen Medyayı Otomatik Kaydet

Medyanın boyutuna, türüne ve hangi sohbetten alındığına göre otomatik olarak galerinize ne zaman kaydedileceğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca bu özel istediğiniz gibi ayarlayabilir ve sadece belirli kişi ve gruplardan gelen medyaları kaydetmeyi sağlar.

Ayrıntılı Medya İzinleri

Yöneticiler, grup yemeği fotoğrafı, sesli veya görüntülü mesaj gibi 9 farklı medya boyutunun korunmasına izin verilip verilmeyeceğini. ayrıca sadece medya gruplarını oluşturmak için metin mesajlarını devre dışı bırakabilirler.

Botlar için Sohbet Seçimi

Bot geliştiricileri, Kullanıcılar önceden tanımlanmış Denetim grupları grupları, kanalları veya insanlara yardımcı olan özel kumandalar kullanımları.

Yeni Özel İfadeler

Her de birkaç yeni emojiyi de kullanıcılara sunan Telegram, bu sefer grup güncelleme ve profil resimleri için özel olarak kullanmak birkaç yüz adet emoji eklendi.

Apple ve Google Kimliği ile Yeniden Giriş Yapın

Oturumu kapatan kullanıcılar, SMS kodu girmeden Apple veya Google kimliklerini kullanarak borsaları tekrar açabilirler. Ancak eğer iki adımlı doğrulama parolanız varsa, yine de bu parolanızı girmenizin gerekeceğini hatırlatalım.

İLGİLİ HABER

Telegram’a Yepyeni Özellikler Geldi: SIM Kart Olmadan Kayıt Olma, Geçici QR Kodu Oluşturma ve Daha Fazlası

Yukarıda bahsettiklerimiz dışında kalan diğer özellikleri incelemek için Telegram’ın resmi güncelleme bloguna buradan göz atabilirsiniz. Bu özellikler WhatsApp’a da gelse güzel olmaz mı? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

:
https://telegram.org/blog/hidden-media-zero-storage-profile-pics/tr?ln=a

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.