e
sv

Steam Hediye Kartı Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Alınır?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Dünyanın en popüler oyun platformu Steam üzerinden iç oyunu satın alabiliyor ve uygulama içi satın alımlar yapabiliyorsunuz ama dilerseniz Steam kullanıcısını başka bir kullanmak için de bu satın alımları yaparak ona hediye etmeniz mümkün. Gelin Steam hediye kartı nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları tüm detaylarıyla yanıtlayalım.

Uzun yıllar hayatımızda olan Steam, dünyanın en popüler oyun platformlarından bir tanesi. Steam üzerinden bir hesap Oluşturduktan sonra düşünerek oyunu satın alabilir ya da oyunlarınız için uygulama içi satın alımlar gerçekleştirebilirsiniz. Elbette bizim bir pazar yeri olduğu için yalnızca sahip olmak için değil, dilerseniz Steam hediye kartı ile diğer kullanıcı grupları için de satın alımlar yapabilirsiniz.

Steam hediye kartı, kutlama hediye kartları ile aynı işleve sahiptir. Bu hediye kartını gönderdiğiniz diğer Steam kullanıcılarının kullandığı platform üzerinden dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alım gerçekleştirebilir. Tabi ki bu işlemin de bazı kuralları ve uygularken dikkat etmeniz gereken noktalar var. Steam hediye kartı nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları gelin tüm detaylarıyla inceleyelim.

Kullaniciyi hiç bilmeyenler için, Steam hediye karti nedir?

Steam hediye kartı, Steam oyun platformu üzerinden diğer Steam kullanıcılarına belirli bir ücret karşılığında hediye vermek bir hediye kartıdır. Steam kullanıcılarının kullandığı bu hediye kartını kabul ettikten sonra hediye kartı bölümlerinin tamamını ya da bir kısmını kullanarak dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alabilir. Dilerseniz belirli bir ücret hediye kartı olarak tanımlanan yerine Steam kullanıcılarının kullanımı için bir oyunu satın alarak ya da uygulama içi satın almanız da mümkün.

steam hediye kartı

İyi ama tam olarak Steam hediye kartı ne işe yarar?

Daha elle istenen bir örnek üzerinden anlatalım. Diyelim X isimli bir ayakkabı mağazasından geçtiğimizin doğum günü için 200 liralık bir hediye kartı aldınız ve ona verdiniz. Arkadaşınız bu hediye kartını aldı ve X mağazasına gitti. 250 liralık bir ayakkabı alırken hediye kartını verdi ve fiyat 50 liraya düştü. Hediye kartı tek belgelerinde kullanılan bir araç olduğu için genel olarak sahip olunan ücretlerde sorun yaşanmaz.

İşte Steam hediye kartı da tam olarak bu şekilde kullanılır. Arkadaşınızın yaşına örnekleme 200 liralık bir Steam hediye kartı dijital olarak ona gönderildi ve kabul etmesi beklenir. Kabul sürecini sonra tamamen bu hediye kartını kullanarak dilediği oyunu satın alabilir ya da uygulama içi satın alabilirler.

steam hediye kartı

Peki Steam hediye kartı nasıl alınır?

  • Adım #1: Bağlantı bağlantısı üzerinden Steam Store hediye kartını açın.
  • Adım #2: Steam hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Adım #3: Satın almak istediğiniz Steam hediye kartını seçin.
  • Adım #4: Hediye etmek istediğiniz Steam kullanıcı kullanımını seçin.
  • Adım #5: Varsa sipariş notunuzu ekleyin.
  • Adım #6: Ödeme yönteminizi belirleyin.
  • Adım #7: Siparişinizi inceleyin ve ödemeyi tamamlayın.
  • Adım #8: Bir mağazadan veya alışverişten Steam hediye kartı satın alınır.
  • Adım #9: Kodu, hediye etmek istediğiniz bir gönderiyi gönderin.
  • Adım #10: İşlem tamam.

Steam hediye kartı işlemi için kullanım sürelerini izlemeniz yeterlidir. Online alışverişlerde direkt olarak Steam Store resmi internet kullanımları öneriliyor. Steam hediye kartını sistemler olarak bazı mağazalarda bulmak da mümkün. Bazı çevrimiçi alışveriş siteleri anlık kampanyalarla uygun fiyatlı Steam hediye kartları sunabilir. Bu tür bir alışveriş sırasında satıcının güvenilirliğinden emin olun ve mutlaka kullanıcı yorumlarını inceleyin.

steam hediye kartı

Steam hediye kartı ya da kodu gönderme sırasında dikkatli olun:

Steam Store resmi mağazası üzerinden yaptığınız Steam hediye kartı alışverişlerinde benzer hediye kartı doğrudan olarak kullandığı bir Steam cüzdan hesabına yönlendiriyor. Bu nedenle siparişinizi oluştururken son derece dikkatli olmanızda yarar var.

Fiziksel olarak satılan Steam hediye kartlarının daha önce açılmamış olduğundan emin olun ve mümkünse görevlinin yanında kullanmaya dikkat etmeye özen gösterin. Böylece bir sorun çıkarsa anında durumu satın alma belgeleri kuruma bildirmiş olursunuz.

Farklı online alışveriş sitelerinden alınan Steam hediye kartı kodları size e-posta ya da SMS yoluyla gönderilir. Bu kodu geçmiştea iletirseniz satın alımlar sırasında kullanır. Üçüncü taraf mağazalardan Steam hediye kartı alırken güvenilir bir platformdaki güvenilir bir satıcıdan alışveriş yaptığınızdan emin olun.

steam hediye kartı

Steam hediye kartı hakkında kullanılması gerekenler:

  • Steam Store üzerinden hediye kartı satın alabilmek için Steam hesabına sahip olunmalıdır.
  • Hediye kartı göndereceğinizin da bir Steam hesabı olması gerekir.
  • Steam hediye kartını göndereceğinizle en az üç dakikada arkadaş olmanız gerekiyor.
  • Steam cüzdan bakiyenizi hediye kartı alırken kullanamazsınız.
  • Aldığınız Steam hediye kartının gönderdiğiniz kişi tarafından kabul edilmesi gerekir, kabul edilmemesi halinde ücret iadeniz yapılır.
  • Hediye kartı ayırma, Steam hediye kartını kabul eden kişinin Steam cüzdanına yansıtılır ve dilediği gibi kullanır.
  • Hediye kartı muhafazalarının yerine Steam kullanıcılarının kullanımı adına oyun satın alabilir ya da uygulama içi satın alabilirsin.
  • Steam hediye kartı farklı bir ülkede yaşayan bir hikayede tutuluyorsa o ülkedeki para birimine çevrilerek Steam kasasına yansır.
  • Bazı kullanıcılar, Steam hediye kartı kabul ettikleri zaman muhafazaları. Bu bakım bir uyarı olarak gösterilecektir.

‘Bu hediyeyi almak için uygun değil’ uyarısı nedir?

steam hediye kartı

Sık izleme da bazı kullanıcıların başına gelebiliyor. mesela Steam hediye kartını aldınız ve Steam kullanıcısını bir hediye olarak kullanmak için seçtiğiniz. Karşınıza, ‘bu hediyeyi almak için uygun değil’ uyarısı vermeyebilir. Bu uyarının nedeni, kişinin Steam hediye kartı şartlarına uygun olarak alınmasıdır.

Steam hediye kartı kuralları katıdır ve değiştirilemez. Steam hediye kartını istediğiniz gibi Steam kullanıcısıyla en az üç yaşında arkadaş olmanız gerekiyor. Yeni eklediğiniz bir Steam kullanıcısına ve yeni hesap açmış bir süre Steam hediye kartı gönderemezsiniz. Eğer siz yeni bir Steam hesabı açmışsanız bu da mümkün değildir. Hatırlamak, arkadaşla tanışmaktan sonra en az üç gün beklemelisiniz.

Dünyanın en popüler oyun platformu Steam üzerinden kullandığınıza hediye göndermenizi sağlayan Steam hediye kartı nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi merak edilen soruları yanıtladık. Steam hediye kartı alma, gönderme ya da kullanma konusunda farklı sorunlarla ilgili en doğru ve güncel kullanıcı Steam Destek sayfasından edinin.

:
https://store.steampowered.com/digitalgiftcards/selectgiftcard?l=turkish

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.