e
sv

Sony, Tüm Vücudunuzu Metaverse’e Aktarabileceğiniz Mocopi’yi Tanıttı: Teknoloji Dünyasında Devrim Yaratabilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sony, Metaverse ve diğer tüm teknoloji kullanıcılarının verilerini hareket takip sensörleri Mocopi’yi gösteriyor. AirTag çapındaki bu sensörler, teknoloji için bir Devrim olabilir.

Meta ya da eski adıyla Facebook’un tanıttığı Sanal evrengeleceğin dünyası” olarak tanımlanan bu sanal evreni geçtiğimiz yıllarda bizlerle tanıştırmıştı. Tabii bunun üzerine Meta ve Sony başta olmak üzere pek çok marka VR gözlüklerini Metaverse’e entegre etmek için oluşmaya başladı.

Bugün ise Sony, Metaverse için geliştirdiği yeni sensörleri Mokopi‘yi canlandırma. Bu küçük sensörler Metaverse için son derece kullanışlı cihazlar olsa da aslında bunlar pek çok alanda Kitapyurdu.

Metaverse’ün sonraki adım: Mocopi

Sony’nin bugün tanıttığı Mocopi isimli bu sensörler aslında bileklerinize, kafanıza, belinize ve ayaklarınıza taktığınız küçük birer alıcı. Apple’ın AirTag’lerine sahip olmayanlara sahip olan bu cihazlar sayesinde VR dünyası bir kontrolcüye ihtiyaç duymadan tüm vücudunu sanal dünyaya aktarabileceksiniz. Eğer daha önce VR kullanarak Metaverse’e girdiyseniz sadece kafanızın ve ellerinizin olduğu ama kollarınızı, gövdenizi ve bacaklarınızı göremediğinizi fark etmişsinizdir. İşte Mocopi de tam olarak bu sorunu çözmek için üretilmiş bir cihaz.

Onlarca kablo ve özel ayarlarla üretilen modern hareket takip cihazlarının beğenmediği Apple AirTag ile hemen hemen aynı ayar olan ve sadece 8 gram Doğumdaki Mocopi, herhangi bir kabloya ihtiyaç duymadan kullanılabiliyor. USB Type-C ile yaklaşık 90 dakikada şarj olan bu cihazlar tam 10 saat aktif olarak kullanılabiliyor. Ayrıca bu sensörleri kullanmak için bir bilgisayara bile ihtiyacınız yok. Sony’nin Mocopi için bıraktığı mobil uygulama sayesinde bluetooth üzerinden eşleştirme yaptığınız sensörleri dışa doğru hazır modeller ya da kendi tasarladığınız model ile kullanabileceksiniz.

İLGİLİ HABER

PlayStation VR2’nin Çıkış Tarihi ve Fiyatı Belli Oldu: İşte Sanal Gerçeklik Deneyimine Çağ Atlatacak Başlığın Özellikleri

Tam bir “vücut tüketimi” için depolama 6 sensör gerekiyor ve her bir sensörn fiyatı 358 dolar (6667 TL). Yani tam bir Mocopi seti almak istediğinizde cebinizden ayrı 2148 dolar (40.006 TL) çıkması gerekiyor. Mocopi sensörleri, 2023 yılı Ocak ayında satışa sunulacak.

Düzenleyici notu: Mocopi, teknoloji dünyası için bir devrim olabilir

Mocopi sensörleri her ne kadar VR dünyası için önem taşısa da aslında tüm teknoloji dünyası için kapsamlı bir şekilde ilerliyor. Sony’nin yaptığı görece bu sensörler BirlikUnreal Engine ve OtoDesk gibi yazılımlarla da uyumlu çalışıyor. Bu da düşük bütçeli yazılımcıları ve oyun geliştiricilerinin evlerinde kendi “Hareket yakalama” sistemlerini kurmalarını bekler. Film yayınlamanın örneğini vermemiz gerekirse, genellikle düşük bütçeli yapımlar kötü görsel efektler nedeniyle, internette dolaşan CGI karakterler sunabiliyor. Mocopi sayesinde bırakın düşük bütçeli filmler, amatör kısa filmlerde bile profesyonel düzeyde gerçekten CGI karakterleri görebileceğiz.

Ayrıca bu sistem dijital ortamdaki karakterinizin tüm uzuvlarını kontrol etme olanakları sunuyor. Yakın sürüm Sony ve benzer stüdyolar tarafından yapılacak optimizasyonlar ile God of Ragnarök’u ya da Skyrim’i Mocopi ile oynayabileceksiniz. Bu da daha önce hiç olmadığı kadar gerçekçi bir oyun deneyimi sunabilir.

Mocopi kullanım videosu

Tabii ki bu söylediklerimiz aslında Mocopi’nin var olan riskin sadece küçük bir kısmı. Mocopi’nin piyasaya sürülmesiyle birlikte Mocopi ile uyumlu ilkeleri ilk projeleri her ne kadar beklentilerimizin altında kalsa da 2023 yılı içinde kullanıcılar tatmin edecek projeleri de görebiliriz. Ayrıca Mocopi’nin başarısıyla doğru gruplar olarak Meta, Samsung ve diğer teknoloji devlerinden Mocopi benzeri sensörlerin tanıtıldığını görmemiz mümkün.

:
https://www.theverge.com/2022/11/30/23485732/sony-mocopi-motion-capture-metaverse-vr-avatar-announcement-price

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.