e
sv

Sony, Microsoft’un Call of Duty’yi Bilerek Bozacağını Düşünüyor: Hatta PlayStation’a Bile Sabotaj Düzenleyebilir!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Sony’nin Birleşik Krallık Ticaret ve Piyasa Kurumuna sunulan belgelere göre şirket yetkilileri, Microsoft’un kendilerine ait Call of Duty oyunları aracılığıyla sabotaj düzenleyebileceğini düşünüyor. Ek olarak Microsoft’un CoD serisini kullanarak rekabeti bitirmeye uğraştığı iddia ediliyor.

Geçen Ocak deneyiminden beri Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68,7 milyar dolar Satın almak için anlaşma düzenlemelerinin ardından Sony’nin itirazları, olayı arap saçına çevirmişti. Oyunlarla ilgi duymayan insanlar bile öğrendik bu davayı, tam tatlıya bağlanacakken Sony’nin Birleşik Krallık Ticaret ve Piyasa Kurumuna sağladığı bir belgenin yeniden alevlenmesine sebep oldu.

Belgede yer alan bilgilere göre Sony, Microsoft’un Call of Duty süresi PlayStation fiyatını artıracağındanoyunu Game Pass abonelerine ücretsiz sunarak rekabeti bitireceğinden ve hatta oyunun PS sürümlerini sabotaj tesliminden işemek

Biraz paranoyak mı oldun sanki Sony?

Sony’nin 22 Şubat tarihinde Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasa Kurumuna zenginlikler Ancak bugün ortaya çıkan belgede şirket yetkilileri, Microsoft’un Activision’ı satın alması durumunda sözünde dursa bile Sony’e ve diğerlerine göre zorluk çıkarabileceğini iddia ediyor. İddialara göre Microsoft, Call of Duty üçlemesini Game Pass abonelerine ücretsiz sunarak Sony ile olan rekabeti bitirmeye çalışabilir ve Game Pass abonelerine özel içerikler sunabilir.

Buna ek olarak Microsoft’un stratejik olarak PlayStation konsolları için hazırlanacak Call of Duty’i hatalarla ve performans güçlükleriyle doldurup oyunu oynanmayacak bir hale getirebileceksiniz. Sony, Microsoft’un “PlayStation’daki Call of Duty’nin performansları ve performanslarını Xbox’a kıyasla düşüreceğini”, “Call of Duty’yi PlayStation’a sahip olma özelliklerini ( örneğin daha iyi kontrol cihazı) göz ardı edecek şekilde düşüreceğini” veya “PlayStation’daki çok oyunculu deneyimi kısıtlayacağını, bozacağını veya buna yatırım yapmayacağından” düşüncelere daldığını söylüyor.

Hatta Sony bu iddiasını bir adım ileri taşıyarak oyunu gelecek güncellemelerle Microsoft’un PlayStation’ları bozmaya bile çalışabileceğini iddia ediyor. Sony’e göre Microsoft, bunlardan hiçbirini yapmasa bile oyunu PlayStation fiyatlarını yukarıdan yayınlayacak, CoD oynayan oyuncular Xbox’a deneyebilecek.

Kulağa her ne kadar paranoyakça gelse de elinde bulunande Microsoft ve Sony arasında uzun süre devam eden rekabet nedeniyle bunları duyamıyorlar. Ancak Call of Duty aracılığıyla böyle “sabotajların” gerçekleşmesi durumunda okların doğrudan Microsoft ve Activision’a çevireceğini bilen Microsoft yetkililerinin, bu tarz bir hamle yapmayacağı neredeyse kesin gibi.

İLGİLİ HABER

Microsoft, Mutlu Sona Ulaşmak Üzere: Activision Satın Alımı Çok Yakında Onaylanabilir

Öte yandan sektördeki bazı kaynakların Microsoft’un satın alma alımının onaylanmak üzere olduğunu belirtiyor. Yani bu arap saçına dönen alım alım çok yakında nihayet tamamlanabilir.

İLGİLİ HABER

Activision’ın Hacklendiği İddia Edildi: Tüm Call of Duty Planları İnternete Düştü…

:
https://www.theverge.com/2023/3/8/23630700/sony-microsoft-call-of-duty-sabotage-cma-documents-activision-deal

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.