e
sv

Sıfırdan Uygulama Bile Geliştirebilen Yapay Zekâ ChatGPT, Yazılımcıların “İkinci Evinde” Yasaklandı!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Gelişmiş yapay zeka sohbet botu ChatGPT, yazılımcıların forumu Stack Overflow’da yasaklandı. Platform, kısıtlaman kısıtlamasını de paylaştı.

Henüz geçen yıllarda herkesin kullanımına açılan ve kullananları şok eden ‘sohbet robotu’ ChatGPT, yazılım dünyasını da alt üst etmişti. Zira OpenAI’nın geliştirdiği yapay zeka, standart bir sohbet robotunun gidişi sıfırdan bir fikir sunup bu fikri yönlendirecek kaynak kodlarını da istediğiniz programlama dilinde size sunabiliyordu.

Pek çok yerel ‘işimizden olduk’ yorumlarına neden olan yapay zekâ, bugün büyük bir haberle yeniden gündeme geldi. Yazılımcıların ikinci evi olan Yığın TaşmasıChatGPT ile kendilerine verilen yanıtların geçici sürelerinin yasaklandığını duyurdu.

ChatGPT ile çok fazla cevap verilmeye başlandı:

chatgpt

  • ChatGPT’ye JavaScript ile hesap makinesi oluşturmasını söyledik, adım adım bunu nasıl geçtiğimizi böyle anlattı (Tabii kodlar sonunda sona ermiyor).

Stack Overflow, paylaşım duyurusunda yasağın bölümleri “ChatGPT ile oluşan yanıtların süresini uzatmak” olarak belirtti. Bununla birlikte, ChatGPT ve benzerlerinin kullanımıyla ilgili politikaların topluluk içinde tartışılacağını ve belirleneceğini açıkladı.

ChatGPT’nin cevaplarının büyük bir bölümü ‘yanlış’ olarak değerlendirildi:

Stack Overflow, ChatGPT’nin cevapları hakkında da bazı değerlendirmelerde bulundu. Platform, bot tarafından üretilen cevapların büyük ziyaretin yanlış olduğunu vurguladı. Bununla birlikte forumda pek çok kişi, alan uzmanı olmasa bile ChatGPT ile verdiği cevaplar arasında, geniş bilgi kirliliğinin gerçekleştiğini ifade etti.

ChatGPT, şu ana kadar halka açılmış en gelişmiş sohbet botu olarak varlığını sürdürüyor. Bot, henüz ilk gün 1 milyonu aştı.

İLGİLİ HABER

Verdiği Cevaplarla Yılların Yazılım Mühendisini Bile Dumur Eden Yapay Zeka ChatGPT’ye Gelen Tepkiler

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka ChatGPT’nin ‘Tren Yolunda 5 Kişiyi mi Yoksa 1 Kişiyi mi Kurtarırdın?’ Sorusuna Verdiği Değersiz Yanıtlar

:
https://meta.stackoverflow.com/questions/421831/temporary-policy-chatgpt-is-banned

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.