e
sv

Rolls-Royce, Ay’daki Üslere Güç Verecek Nükleer Reaktörünü İlk Kez Gösterdi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Havacılık ve uzay teknolojileri üzerine varlığını sürdüren Rolls-Royce, Ay’da kullanıma nükleer reaktörünü gösterdi. Reaktör hakkında detaylı bilgi paylaşılmadı.

NASA, geçtiğimiz hafta kritik bir iş birliğine imza attığını duyurmuştu. Söz konusu iş birliği, ABD ordusu için yeni teknolojiler üretmekle yükümlü olan DARPA* ile gerçekleşmiş ve sınırlayıcı Mars nükleer silahları için nükleer motor denemesi yapımı.

Uzay çağının geleceği için kritik olan nükleer servisler için ilk altyapı kurulurken, bugün özel bir şirketten de yeni bir paylaşım geldi. Rolls RoyceAy’da ortaya çıkması üslere enerji sağlayacak nükleer reaktörün ilk görselini paylaştı.

Rolls-Royce’un Ay’da enerji üretecek nükleer reaktörü:

Rolls Royce

Rolls-Royce’un nükleer reaktörü, şirketin bilindik tarafını göz önünde bulundurmada pek çok kişiyle ilgili olabilir. Ama bugüne kadar uçak motorları ve roket motorları üzerinde çalışan şirket, aynı zamanda 2015’ten bu yana küçük modüler modüler bir reaktörler üzerinde de sabit.

Rolls-Royce’un görselini harekete geçiren nükleer reaktörü ise geliştirdiği modüler reaktörlerin bir uzantısı olacak. Reaktör, “Rolls-Royce Mikro-Reaktör” adını taşıyacak. Şirket, reaktör hakkında yalnızca şu bilgileri paylaştı:

“Rolls-Royce Micro-Reactor, güvenliğini sağlamak için güvenli ve son derece sağlam bir yakıt formülü kullanmak üzere tasarlandı.

İLGİLİ HABER

Rolls-Royce’un Başında Bir Türk Var: Tufan Erginbilgiç, gizli Yeni CEO’su Oldu!

İLGİLİ HABER

Dünyanın En ‘Lüks’ Otomobillerini Üreten Rolls-Royce, Türkiye’de Satış Rekoru Kırdığını Açıkladı

:
https://wccftech.com/rolls-royce-teases-nuclear-reactor-that-could-power-a-moon-base/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.