e
sv

Riot Games Hacklendiğini Açıkladı: LoL ve TFT’nin Kaynak Kodları Sızdırıldı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Geçtiğimiz günlerde yapılan hack incelemeleri Riot Games, yaşanan siber saldırının detaylarını paylaştı. İlk oynadığı göre LoL, TFT ve iki oyun anti-hile sisteminin kaynak şifreleri çalındı.

Çin’in en büyük teknoloji şirketi olan Tencent’in alt kuruluşlarından biri olan Riot Games, özellikle League of Legends (LoL), Valorant ve Teamfight Tactics (TFT) gibi oyunlarıyla firma bilinen, ilk olarak Asya ticareti popüler olsa da çok kısa bir süre boyunca tüm dünyada en çok oynanan Elde edilen ve MOBA oyunların sahibi gösterimi geldi.

Tabii ki Riot Games’in bu kadar büyük bir şirket olması onu Hackerların bakış açısı büyük bir hedef haline getiriyor. Geçtiğimiz günlerde hacklemelerin yapıldığı Riot Games, bugün başlayacaksa bu saldırının ayrıntılarını açıkladı.

LoL ve TFT’nin kaynak kodları ve Anti-Hile işletim kodları çalındı

Resmi Twitter hesabından 7 tweetlik bir açıklama yayınlayan oyun devi, saldırı hakkında merak edilen tüm yönlere yöneltti. Yapılan analizlerde LoL, TFT ve bu iki oyunda kullanılan anti-hile sisteminin eski bir sürümüne ait kaynak kodlarının çalındığını belirlediği şirket, hacker’lardan fidye e-postası aldıklarını ve Ödeme yapmayı reddettiklerini açıkladı.

İleriki dönemde oyunlarında hilelerin artabileceğini söyleyen şirket görevlileri, hileleri engellemek için canla başlamaya çalıştıklarını belirtirken, prototipte bazı oyun modlarının da kodlarının çalındığını belirtti. Ayrıca açıklamanın yapıldığı dakikalardan itibaren LoL sunucuları montajı de dahil olmak üzere tüm dünyadan erişime kapatılır.

Riot Games’in olayla ilgili anlatımı

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.