e
sv

Pathfinder’ın Yayıncısı Paizo, Oyunlarında Yapay Zekâ Kullanımını Yasakladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Pathfinder ve Starfinder oyunlarının yayıncısı olan Paizo, bugün yaptığı bir şirket içinde ve topluluk yapılarında zeka desteğiyle üretilen tüm içerikleri yasakladıklarını açıkladı.

Yapay zekâ modellerinin hızla yaygınlaşması ve sanat alanında ortadan kaldırmaya başlama pek çok sanatçısının ve içerik üreticisinin tepkisini göstermeye neden olmuştur. “Yapay Zekâ Tasarımlarına Hayır” kampanyaları kısıtlarken, bazı ziyaretçilere yapay zekâyı yasaklamaya başladı.

Dünyanın en ünlü masa üstü rol yapma (TTRPG) oyunlarından olan Pathfinder ve Starfinder’ın yayıncısı olan Paizo, bugün Twitter hesabından açıklama yaparak yapay zekâya karşı duruşunu net bir şekilde ifade etti.

Oyunlarımız “insanlar” için

Pathfinder, Starfinder ve bu oyunlardan baz alınan TTRPG’lerin yayınını yürüten Paizo, Twitter hesabından oluşturduğu niteliklerdeki oyunların topluluk pazarlarındaki yapay zeka desteğiyle hikaye ve görsellerin kalıcı olarak yasaklandı belirtti.

Şirket çalışanları “Şirketi 2002’de kurduğumuzdan beri Paizo, sayısız ‘geleneksel’ destekleyiciyi ve hikâye yazarını desteklemesiyle ünlendi. Hatta bu katkıcı ve yazarlardan birkaçı yeni projelerimizde görev bile aldı. Yapay zekâ destekli sanat eserlerinin oluşturduğu etik ve legal karmaşanın bilinciyiz ve Topluluğumuzdaki emektar insanlarımızı desteklemek adına bu teknolojiye Paizo’da karşıyız”kullandı.

:
https://www.theverge.com/2023/3/2/23621820/paizo-rpg-ai-art-ban-creatives-roleplay-game-ttrpg

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.