e
sv

Oyuna Yarı Çıplak Fotoğrafını Ekleyerek Oyunculara Unutulmayacak Bir Sürpriz Yapan Geliştirici

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Halo son ikinci ve üçüncü oyunda yer alan yarı açık adamı hiç gördünüz mü? Bu ilginç sürpriz yumurtanın arkasında oyun geliştiricisi yer alıyor.

Saatler içinde bitirdiğimiz oyunlar için onlarca hatta satır insan satırları uğraşabiliyor. Geliştirici ekibinin gidişatı bir bölüm adadığı bu oyunlarda doğal olarak sürpriz yumurtalar (paskalya yumurtası) bulunabilir. Oyuncuların bu sürpriz yumurtalarını bulmayı çok sevdiğini bilen geliştiriciler, oyunlara sadece belirli koşullar altında görülebilen, genellikle bulması zor olan sürpriz yumurtalar ekliyor.

Dünyanın en popüler oyun serilerinden biri olan Halo’da ise diğer sürpriz yumurtalardan daha farklı olarak bir gizli adam var. Hem Halo 2 hem de Halo 3’de görülen bu yarı açık adam, oyunu oynayan oyuncular da bir hayli ilgi çekiyor. Peki bu adam kim, neden basketbol şortuyla oyunun içinde görülüyor?

“Half-Naked Guy” ismiyle de bilinen bu sürpriz yumurta, aslında oyun geliştiricisi Jason Jones’un ta kendisi.

Halo oyunlarını geliştiren Bungie’nin kurucu ortağı olan Jason Jones, Halo: Combat Evolved ve Halo 2’nin projesinin sahip olduğu bir isim. Şu anda Bungie’nin baş kreatif şefi olarak çalışmaya devam ediyor.

Peki bu adam oyunun içinde ne arıyorsunuz?

Eğer tüm dünyanın ciddi oynadığı bir oyun geliştirseydiniz İçinde bir şeyler yer depolamak ister misiniz? Jason Jones da bunu istememiş olmalı ki oyunda sadece basketbol şortu bulunan bir toplamış eklemiş. Halo serisinde bir hayli ünlenen bu sürpriz yumurta, ilk olarak Halo 2’de görülüyor. Burada popülerleştikten sonra aynı adamın Halo 3’te de yer aldığını görüyoruz.

Yarı adam açık sürpriz yumurtaları nerede?

hale 3 paskalya yumurtası

Halo elindeki yarı açık adamı ilk olarak Halo 2’nin mezarlık bölümü görünüyor. Bir ara sahnede ortaya çıkan sürpriz yumurtayı görmek için Legendary’de başlamanız gerekiyor. Bu zorluk seviyesini belirlediğinizde, bölümün başındaki arade düzenlemen arasında Jason Jones’u gördüğünüz sahne.

Halo 3’te ise yedinci terminale yakın gizli bir alan Havadan süzülür bir şekilde bu yarı görünen adamı görürüz.

İLGİLİ HABER

Oyun Oynarken Şans Eseri Karşılaştığınızda Hem Şaşıracağınız Hem de Tebessüm Edeceğiniz 15 Sürpriz Yumurta

Sürpriz yumurtalar insanlar oynamaya daha çok bağlıyor.

Bir maçta sürpriz yumurta olması, oyun ve oyuncular arasında bağ kurmak için çok güzel bir yöntem. sürpriz yumurta, oyuncularla geliştiriciler arasında çok güzel bir bağ olmasını sağlamıştı. Peki diyelim ki sizler bir oyun geliştirdiniz, bu oyunu nasıl bir sürpriz yumurta koydunuz? Yorumlarda buluşalım.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.