e
sv

Oyun Oynayan Herkesin Oldukça İşine Yarayacak Birbirinden Kullanışlı 10 İnternet Sitesi

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Oyun deneyiminize tat katacak ve başlangıçta ciddi olarak kolaylaştırmanızı sağlayacak bir internet sitesi olduğunu biliyor musunuz? Bizler de, oyun oynayan herkesin yararlanabileceği yarayabilecekleri bu internet sitelerinden oluşan yeni bir tavsiye listesi ile karşınızdayız.

Oyun sektörü, sürekli olarak gelişmeye ve tırmanmaya devam eden bir pazar. Hâl böyle olunca da bazen seyretme seçeneği arasında sıkışmış olarak bulabiliyoruz. İşte bu nedenle, oyun deneyiminizi kişiselleştirmenizi sağlayacak ve fazlasıyla ortaya çıkare yarayabilecek internet sitesi tavsiyeleri ile karşınızdayız.

İster bilgisayar, ister konsol, isterseniz de mobil cihazlarınızdan oyun oynuyor olun; burada herkese göre bir site var. O hâlde gelin, listemize geçelim.

Her kullanıcıyı çalıştırabilecek yarayabilecek internet siteleri:

Artık notlar uygulamasına gerek yok: GG Uygulaması

Hiç oynadığınız veya oynayacağınız oyunları takip etmeyi kolaylaştıracak koleksiyonlar oluşturma, incelemeler yazma ve özel listeler oluşturmayı barındırdığınızlarınız mü? Cevabınız evet ise, GG App tam da size göre diyebiliriz. İster bitirdiğiniz oyunlardan oluşan bir koleksiyon oluşturun, isterseniz de gelecekte gitmek istediğiniz oyunları kapsayan bir liste. GG’yi nasıl öğrendiği tam olarak beden kaldı.

Ayrıca, kullanıcılarını veya başka oyuncuları da GG üzerinden takip edebilir ve oluşturdukları içeriklere de göz atabilirsiniz. Aynı bir sosyal medya gibi Kullanabileceğiniz siteyi, Android ve iOS cihazlarınız için uygulama olarak da edinebilirsiniz.

Favori oyununuzu bildirin, yeni bir öneri alın: Games Finder

Games Finder aslında çok basit bir sistem üzerine kurulmuş. Burada cevaplamanız gereken tek soru: ”Hangi oyuna benzer bir oyun arıyorsunuz?” olacaktır. Arama kutusuna bir oyun ismi girdiğinizde; sistem size o oyunu en çok hayali oyunları önerecek ve kullanıcıları tarafından en çok oy alan benzer oyunlar en üst sırada listelenecek.

Oyun Bulucu; bilgisayar, konsol ve seyyar oyunlar konusunda hizmet sunuyor olsa da, bazı oyunların önerilerinin bu sitede henüz yer almadığını ve arayacağınız her oyun için sağlıklı bir öneri alamama ihtimaliniz de var.

Ne zaman bitecek bu yahu?: How Long To Beat

Aktif olarak oyun oynayan bir oyuncuysanız, How Long To Beat mutlaka kullanmanız gereken bir site diyelim. Oynamakta olduğunuz veya ileride oynayacağınız oyun ortalama ne kadar süreceğini gösteren site, bir oyun oynamaya başlamadan önce birkaç bölümü gözden geçirmeniz gerektiğini öğrenmeniz açısından oldukça faydalı. Böylece, saatlerce maçta ilerleseniz bile oyunun hangi noktasında olduğunu tahmin edeceğiniz gibi, oyun deneyiminize o şekilde yön verebileceksiniz.

Bilgisayar, konsol ve mobil oyunlar konusunda oldukça zorlamae yarayabilecek olan bu site, forum da dahil olmak üzere birçok hizmet sunuyor. Ayrıca, bir oyunu bitirdikten sonra; kendi oynanış ayrıntılarını How Long To Beat’e girerek istatistiklerden kurtulmasını sağlayabilir ve diğer oyunculara da paylaşımda bulunabilirsiniz.

Birisi ucuz oyun mu dedi?: Humble Bundle

Bir zamanlar oldukça uygun bir fiyata içinde onlarca başarılı oyundan oluşan oyun içeriklerinde bulunan Humble Bundle, şimdi ise bu işi ”Humble Choice” adı altında devam ettiriyor. Humble Bundle’da yerel dağıtım yapılmaması ve artmakta olan dolar kurundan dolayı fiyatların iyice yayılmasını düşünecek olursak; eskiye pansiyon çok daha az kârlı olsa da, hâlen oldukça faydalanmaya yarayabilecek uygun fiyatlı paketler bulmak mümkün.

Ayrıca, zaman zaman bolca kampanya yapan site, kitaplar ve uygulamalar için de oldukça iyi paketler sunuyor. Satılan her ürünün fiyatının büyük bir kısmı hayır kargoya veren Humble Bundle, size de kullanılan ürün ile seçeceğiniz kuruluşa bağışta bulunma şansı sunuyor. Site, sürümlerin büyük bir kullanımı Steam ve Epic Games kodları aracılığıyla teslim ediyor.

Eleştirmenler ne diyor?: Metacritic

Özellikle, oyun oynama çok yedi ve vaktinden önce olan kişiler için vazgeçilmez bir site olabilecek olan Metacritic, ”Oynamışken en hepsini oynayayım.” veya ”Aa bunu ilk defa alın. Çok güzel puan almış, bir şans vereyim.” şeklinde düşünen kullanıcılar için biçilmiş kaftan. Eğer oynadığınız/oynayacağınız oyununuz profesyonel oyun eleştirmenleri tarafından kaç puan aldığınız merak ediyor ve incelemelerini okumak istiyorsanız, Metacritic ve alternatifi olan Opencriticbunu yapabileceğiniz en iyi iki platform diyebiliriz.

Ayrıca, Metacritic üzerinde bulunan ”Kullanıcı Puanı” sistemi sayesinde, oynadığınız ve bitirdiğiniz oyunlara kendi küçük incelemenizi yazabilir ve puanınızı da verebilirsiniz. İçerisinde; konsol, bilgisayar ve mobil oyunların yanı sıra, film ve müzik gibi birçok eserin de defteri bulunuyor

Oyun geçmişi gelmiş geçmiş en büyük sözlüğü: PlayStation Ultimate Gaming Glossary

PlayStation, geçmişte biz oyunculara çok tatlı bir sürpriz yaptı ve devasa bir oyun sözlüğünü yayımladı. İnternet üzerinden rahatlıkla ulaşabileceğiniz bu sözlük; ‘Git gudbronzlaşmakjonglörlük‘e kadar oyun dünyasında kullanılanta olan neredeyse her kelimeyi anlamlarıyla birlikte içeriyor.

Eğer oyun dünyasıyla yakından ilgileniyor ve içinde neredeyse her oyun türünden kesitler barındıran bu sözlük ilginizi çekiyorsa, kolayca yeni oyun terimlerini çıkmak. Sözlük, PlayStation tarafından hazırlandığı; hâliyle sadece PlayStation’ı kapsayan birçok kavram de mevcut.

PlayStation kullanıcıları için: PSPrices

Bir PlayStation kullanıcısıysanız ve satın almak istediğiniz oyunların doğum dönemlerindeki fiyatlarını takip etmek istiyorsanız, PSPrices tam olarak aradığınız adres diyor. Satın almak istediğiniz oyunu en son ne zaman indirime girdiğini ve bu zamana kadar en düşük kaç TL’ye indiğine kadar gösteren site, bütçenizi planlamanıza oldukça yardımcı olabilir.

Bir oyundaki mevcut indirimin hangi tarihe kadar süreceğini de gösterecek olan site, tüm başarımlara da rahatlıkla göz atmanıza olanak sağlıyor. Eğer siteye kayıt olmaya karar verirseniz, istediğiniz oyun için bir bildirim oluşturma Seçimde sahip olduğunuza bakmada fayda var. Böylece; Takipte bulunulan oyun hedefine ulaşmak için mail yoluyla bir kullanımdan yararlanabilirsiniz.

Eğlencenin merkezlerinden: Reddit

Emininiz ki Reddit’i en az bir defa duydunuz. Reddit, kocaman bir platform olsa da; burada oyun oynamak değineceğiz. Reddit’i, sevdiğinizi ve oynadığınız oyunların topluluklarına katılabileceğiniz ve bu topluluklarda diğer oyuncularla birlikte paylaşımlar yapabileceğiniz, sorular sorabileceğiniz ve eğlenceli içerikler üretebileceğiniz bir yerde kullanmak mümkün.

Ayrıca Reddit’i direkt olarak güncel oyun haberlerini Takip etmek istediğiniz konu hakkında bilgi alabileceğiniz bir platform olarak da görün.

Ne ararsanız var: SteamDB

SteamDB, onun aktif Steam kullanıcısının hızla hizmete yarayabilecek bir internet sitesi. İçerisinde; Aynı PSPrices gibi fiyat hizmeti de sunan site, bir sonraki Steam indiriminin ne zaman geleceğinden, bir anda en çok oynanan oyunlara kadar birçok bilgi sunuyor.

Ayrıca, SteamDB sayesinde istediğiniz oyunu birçok verisine göz atabiliyor, hatta olası örneklere (God of War’ın PC sürümü resmî olarak duyurulmadan önce koleksiyonlarında belirmişti) dahi imza atabiliyorsunuz. SteamDB’nin bir hobi projesi Valve’in olduğu ve herhangi bir önemi olmadığı da dikkatte fayda var.

Xbox kullanıcıları için: XB Fırsatları

Aynı PSPrices gibi, takip etmek istediğiniz oyunun indirimli fiyatını, en son ne zaman indirime girdiğini ve oyun hakkında birçok bilgiyi anlık olarak sağlayan XB Fırsatları, Xbox kullanıcıları için oldukça kullanışlı bir site.

Xbox Game Pass, Xbox Live Gold ve EA Play oyunlarını da göstermekte olan site, her oyunu elde ettiğimiz pozitif inceleme ve Metacritic skorunu da sunuyor. Böylece, satın almayı elde etmek için oyunların kullanımı açısından takip edebilir ve indirim elde etmek için size bir bildirim iletilmesi için site içinden hatırlatıcı oluşturabilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Oyunlar Hakkında Kullanıcı Fikir Edinmemizi Sağlayan ‘Metacritic İnceleme Puanı’ Aslında Nedir, Neden Bu Kadar Önemli?

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.