e
sv

OnePlus 11 Concept Tanıtıldı: Oyun PC’lerindeki Sıvı Soğutma, Telefonlara Geldi! [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

OnePlus, bilgisayarlardaki sıvı soğutma sistemi akıllı telefonlara taşıdığı OnePlus 11 Concept’i gösteriyor. Telefon ne yazık ki seri üretime geçemeyecek. Ayrıca Active CryoFlux isimli soğutma teknolojisinin geleceği de meçhul.

Çinli teknoloji şirketi OnePlus, bundan birkaç ay önce OnePlus 11 olarak adlandırdığı amiral gemisi telefonunu tanıtmıştı. amiral gemi Konumunda olan akıllı telefonlar, Mobil Dünya Kongresi (MWC 2023) kapsamında bir kez daha sahne aldı. Ancak bu kez çok önemli bir değişiklikle

Aslına bakacak olursak OnePlus, bundan bir süre önce OnePlus 11’in özel bir konsept tasarımını tanıtacağını duyurmuştuk. İşte MWC 2023 kapsamında bu konsept tasarımı resmen görmüş olduk. komutları seri üretime girmeyecek telefon, “Aktif CryoFlux” olarak isimlendirilen özel sıvı soğutma sistemi ile farkını ortaya koyacak.

Sıvı soğutma, aynı donanımla daha yüksek performans vadediyor

OnePlus 11 Konsepti

“OnePlus 11 Concept” olarak adlandırılan akıllı telefon, bugün pek çok oyuncu bilgisayarında bulunan soğutma sistemi içerir. Telefonun iç parçası bir dizi tüp yerleştiren OnePlus mühendisleri, sadece 0,2 santimetrekarelik bir mikro pompa yardımı ile bu soğutucu sıvının telefonun içinde dolaşmasını sağlıyor.

OnePlus’a göre Active CryoFlux teknolojisi, yerleşik 2,1 santigrat dereceyi düşürebiliyor. Bu da oyunlar için 3-4 fps demek. Telefon şarj edilirken de aktif hale gelen sıvı soğutma sistemi, telefonu 1,6 santigrat derece soğutuyor. Bu da şarj süresine doğrudan 30-45 saniye etki yapıyor. Evet, etkileri şu anda görece küçük ancak teknoloji henüz prototiplerini görmüş…

OnePlus 11 sıvı soğutma sistemi

OnePlus 11 Concept’in tasarım detaylarına sahip olma, telefonun arkasında yarı saydam malzeme tercih edildiğini görüyorum. Kasanın orta kısmında denk gelen çizgiler, Active CryoFlux teknolojisi için kullanılan boruları gösteriyor. Bu boru hatları özel bir teknoloji kullanımı aydınlatılıyor. Ayrıca kamera çerçevesinin kenarlarının da aydınlatıldığını görüyorum.

oneplus 11 konsept telefon

Bu arada; OnePlus 11 Concept için herhangi bir teknik özellik açıklaması yapılmadığını da belirtelim.

Active CryoFlux teknolojisinin yapısına ulaşıp ulaşmayacağı belli değil

OnePlus Aktif CryoFlux

OnePlus 11 Concept’in seri üretime girmeyeceğini zaten söyledik. Bununla birlikte, Active CryoFlux teknolojisinin son yoluna ulaşıp ulaşmayacağı da net değil. OnePlus, sıvı soğutma sisteminin bir gün diğer modellerinde kullanılıp kullanılmayacağına ilişkin hiçbir şey söylemedi. Burada bir tahminde bulunmak da çok zor. Konsept tarihi tasarımları kimi zaman gerçek ürünler haline gelirken, kimi zaman ise tozlu raflarına gömülüyorlar.

OnePlus 11 Concept için detaylı tanıtım videolarını aşağıdan izleyebilirsiniz:

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.