e
sv

NVIDIA, Tost Makinesiyle Çekilmiş Videoların Bile Kalitesini Arşa Çıkaracak Yeni Yapay Zekâ Teknolojisini Tanıttı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NVIDIA; dün sonunda CES 2023 sunumunda yeni bir töreni de duyurdu. Yalnızca belli ekran kartları için gelecek RTX Video Süper Çözünürlük isimli bu özellik, tarayıcıdan izlediğimiz herhangi bir videonun kalitesini ciddi oranda yükseltiyor.

ABD merkezli teknoloji devi NVIDIA, 5 Ocak’ta başlayacak CES 2023 öncesinde dün birçok duyuru yaptı. Onların sunumunda merakla beklenen GeForce RTX 4070 Ti tanıtılırken diğer önemli gelişmelere de yer verildi. Parçalardan biri de yapay zeka destekli bir teknolojiydi.

şirket, süper RTX Video Süper Çözünürlüğü (Süper Video Çözünürlüğü) adının ortaya çıkardığı yeni bir özellik CES 2023 sunumu sırasında bizlerle buluşturdu. Yapay zekadan yararlanan bu teknoloji, PC’de yer alan Chrome ve Edge tarayıcıları yaygın izlenen videoların güvenliğine 4K kalitesine alınması için tasarlandı.

Teknolojiyi kullanmak için RTX 30 veya 40 serisine ihtiyaç olacak

NVIDIA, videolarda büyük fark yaratacak kullanımı için modern GPU’lara ihtiyaç olduğunu söylüyor. komutlarını listelemede de yalnızca RTX 30 ve 40 serisi ekran kartlarının gelecek ay çıkacağı özelliği destekleyeceği görülüyor.

Teknoloji devi, özelliğin nasıl kullanıldığını görmemiz için bir video da yayınladı. Apex Legends’tan bakışın yer aldığı videoda, RTX Super Resolution’ın kalitesini ciddi oranda artırdığı görülüyor. Paylaşılan görüntü bir YouTube videosu olsa da NVIDIA, özelliğin tarayıcıdan izlenen herhangi bir videoda kullanılabileceğini ifade ediyor. ayrıca 360p ve 1440p arasında tüm videolara desteğin yer aldığı da bildiriliyor.

NVIDIA, daha önce bu tarz bir donanıma sahip Shield TV ve Shield TV Pro gibi cihazlara getirmişti. Ancak tarayıcılara yönelik yeni hamle, yapay zeka ile yapılandırma teknolojilerinin daha geniş çapta kullanılabileceğini gösterdi.

İLGİLİ HABER

NVIDIA, GeForce RTX 4070 Ti’ı Beklenenden Ucuz Fiyatıyla Tanıttı: İşte sizin CES 2023’te kullandığınız Önemli Duyurular

RTX Super Resolution, şubat ayı içinde RTX 30 ve 40 serisi GPU’lar için çıkış yapacak. İlerleyen dönemlerde daha eski ekran kartlarına gelmeyeceği konusunda ise henüz bir bilgi yok.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.