e
sv

NASA’ya Elektrik Faturası Çok Gelmiş: İki Astronot, Güneş Enerji Paneli Kurmak İçin Uzaya Çıktı [CANLI]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA’nın iki astronotu, Uluslararası Uzay İstasyonu’na yeni güneş enerjisi panelleri kurmak için uzay yolculuğuna çıktı. Söz konusu görev süreli 7 saat sürecek.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bulunan iki astronot, istasyonun ihtiyacı olan güneş enerjisi sistemi için zorlu bir göreve başladı. Astronotlar, ISS’e güç verecek yeni güneş enerji panellerini kurmak için zorlu bir uzay yolculuğuna çıkmışlar.

Astronot Josh Cassada ve Frank Rubio, iROSA olarak kısaltılan International Space Station Roll-Out Solar Array adlı güneş enerji sistemini kurmak için istasyondan ayrılıp, gerçek bir uzayda bir görev gerçekleştiriyorlar. Söz konusu görevin yaklaşık 7 saat sürmesi bekleniyor.

İki astronotun uzay yürüyüşünü aşağıdaki bağlantıdan takip edebilirsiniz

ISS’e güç veren mevcut güneş enerjisi panelleri, 20 yaşına ulaşmış durumdalar ki bu da 15 yıllık kullanım ömürlerini tüketmeleri anlamlandırılmaktadır. Bununla birlikte mevcut paneller, eskisi tamamen verimli çalışmıyor olsalar da istasyondan kaldırılmayacak ve yeni güneş enerji sistemi ile birlikte astronotların uzaydaki bilim çalışmaları için güç sağlamaya devam edecekler.

iROSA panelleri, tamamen açıldıklarında 18 metre uzunluğa ulaşabiliyorlar Ancak yine de mevcut güneş enerji panellerine göre oldukça küçük boyutlara sahipler. Ancak nihayetinde teknoloji sayesinde yeni güneş enerjisi panelleri, daha küçük boyutlu olmalarına rağmen ISS’e aynı miktarda enerji sağlayabilecekler.

Uzay yürüyüşünü gerçekleştiren astronotlar, iROSA’nın kurulumlarının yanı sıra istasyon için bazı bakım ekipleri de gerçekleştirecek. Bu arada canlı yayın sırasında hangi astronotun kim olduğunu merak etmesi; kırmızı çizgili uzay kıyafetine sahip olan astronot Josh Cassada, düz beyaz kıyafetine sahip astronot ise Frank Rubio.

İLGİLİ HABER

SpaceX, Yeni Starlink Uydularını Uzaya Göndermek İçin İzin Aldı: Uydu Sayısı 10.000’i Geçecek

İLGİLİ HABER

NASA, Ay’a Gönderilen Orion Aracına Astronotları Coşturacak ‘Parti Modu’ da Ekledi: İçi Adeta Diskoya Dönüşüyor [Video]

İLGİLİ HABER

James Webb, Satürn’ün Devasa Uydusu Titan’ın “Bu Bildiğin Dünya” Dedirten Bir Fotoğrafını Paylaştı

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.