e
sv

Microsoft’tan Google Kullanmayı Bıraktıracak Hamle: ChatGPT, Bing Arama Motoruna Entegre Edilecek!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft, Google’ın aksine arama motoruna ChatGPT’yi entegre etmeye karar verdi. Elbette Microsoft’un, ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI’ın en büyük yatırımcısı olduğunu da hatırlatalım.

Yapabildikleriyle tüm dünyayı şoka uğratan ve ilk gün milyonlarca hayranlığa ulaşan ChatGPT, teknoloji devlerinin de radarına girmişti. Ama kimisi bu yapay zekâ botunu geride bırakırken, kimisi de karşı çıkıyordu. Örneğin Google, ChatGPT için kırmızı kod yayınlamıştı.

Bugünse, Google’ın en büyük rakibi Microsoft’tan sürpriz bir haber geldi. Bilgi Microsoft tarafından kullanıcı bilgilerine göre, arama motoru Bing’e ChatGPT’yi entegre etmek için kalkmaya başladı.

Aslında bu tahmin edilebilir bir şeydi, araştırmalar da yıllar önce başlamıştı:

bing sohbeti

Microsoft’un ChatGPT’nin geliştiricisi OpenAI ile iş birliği yapısı öngörülebilir bir şeydi. Zira Microsoft, OpenAI’ın en büyük yatırımcısı ve muhtemelen en büyük söz sahibi konumunda bulunuyor.

Komuta Bing’e yapay zeka desteği getirme çalışmaları da aslında 2019’da başlamıştı. Microsoft, bugünün ChatGPT’sinin ilk versiyonu olan GPT’yi arama motoruna kendi kendine entegre etmişti. yapay zekâ, arama gezisina girilen aramaların devamını bulmaya çalıştı.

Microsoft’un son kullanım konulacağı belirtilen yeni ChatGPT kapsamı ise Bing’deki arama sonuçlarında yanıtlar sunmakla yükümlü olacak. Yani arama motoruna soruyu yanıtladığınızda, ChatGPT’nin yanıt sonuçlarınıda gösterecek.

Bilgi’a göre ChatGPT-Bing entegresi, mart yaştan önce hayat bul. Ayrıca Bing, eksilme olacak olan ChatGPT’den ücretsiz olarak faydalanmak için tek adrese dönüşecek.

ChatGPT’ye bir günümüzü emanet ettiğimiz:

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.