e
sv

Microsoft, Windows 11 Kullanıcılarına Üstü Kapalı “Yeni Bilgisayar Al” Demeye Başladı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Microsoft’un resmi olarak desteklemediği işlemcilere sahip bilgisayarlarda Windows 11 kullananlar, koruma sağ altında bir filigran görmeyen gözetliyor. Bu filigranda “Sistem gereksinimleri karşılanmadı” şeklinde bir mesaj bulunuyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft’un birkaç yıl önce ürettiği Windows 11 isimli işletim sistemi, en çok da sistem gereksinimleri nedeniyle gündem olmuştu. Zira Microsoft, bu işletim sistemi sadece TPM 2.0’li işlemciler için destek alacağını açıklamıştı. TPM 2.0 desteğine sahip olmayan işlemciler de bu işletim sistemini kullanacaktı. Ancak Microsoft’a göre bu bilgisayarlar, resmi destek almayacaklardı.

Şimdiyse Microsoft’tan Windows 11 ile ilgili yeni bir hamle geldi. Windows 11’de Ocak 2023 güncellemesini Almaya başlayan bilgisayar sahiplerinin, bilgisayarlarının Windows 11’i desteklemediğine ilişkin bir filigran görmeye bakma. Üstelik bu filigran, ne yazık ki kaldırılamıyor. En kısa zamanda…

Resmi destek almayan bilgisayarlardaki filigran işte böyle görünüyor

Windows 11

Kullanıcılardan gelen ekran görüntülerine bakmak, söz konusu filigranda “Sistem gereksinimleri karşılanmadışeklinde bir mesajlaşmanın görüyorum. Üç satırlık filigranın ikinci bilgisinde Windows 11 sürümü, üçüncü bilgisinde ise sürüm ile ilgili ayrıntılı bilgi yer alıyor. Yalnız bu bildirim, işlemcisi desteklemeyen tüm kullanıcılar tarafından görüntülenmiyor. Sadece bazı kullanıcılar, bu bilgileri ilgili bildirime sahip durumdalar.

İLGİLİ HABER

Microsoft, Windows 11’de Kullanıcıların Hiç Sevmediği Bir Özelliği Kaldırdı

Windows 11’de görünmeye başlayan filigran ile ilgili olarak göstereceğimiz daha fazla bir şey yok. Aslında bu filigran, eski yıl test kullanıcıları tarafından da kaldırılmıştır. Geldiğimiz son nokta Microsoft, eski yıl test ettiği filigranını şimdi kararlı sürüm Kullanıcılara da başlamış gibi görünüyor. Yakın bir dönem, bu filigranın nasıl gizleneceğine karşı üçüncü taraf çözümler üreteceğini tahmin ediyoruz.

:
https://www.windowslatest.com/2023/02/14/windows-11-system-requirements-not-met-watermark-is-reportedly-rolling-out/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.