e
sv

Metaverse’ü Parmaklarınızda Hissedebileceksiniz: Araştırmacılar, Yeni Nesil VR Eldivenlerini Tanıttı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Singapur Devlet Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı Metaverse’ü parmaklarınızın ucundan tıslayabileceğiniz yeni eldivenlerini duyurdu.

Metaverse kavramı artık defterini kaldırmanın içine iyice yerleştirmeye başladı. Pek çok şirket de Metaverse’de kullanılmak üzere çeşitli yazılımlar ve teknolojiler deneyimleri başladı. Hatırlarsanız geçen ay Sony, mikopi isimli takip sensörlerini tanıtmış ve kullanıcının tamamını Metaverse’e aktarmayı çok daha kolaylaştırmıştı.

Bugün ise Singapur Devlet Üniversitesi’nden bir grup araştırmacı, sanal dünyada gördüğünüz her nesneyi parmaklarınızın arasından hissedebileceğiniz yeni eldivenlerini duyurdu.

En ufak pürüzleri bile tıslayabilirsiniz

HaptGlove isimli bu eldiven, sıradan VR kontrolcüleri ve eldivenlerin aksine çok daha fazla ve çok daha hassas motorlar ve makine çalıştırmayı ağırlıklı bir şekilde çalıştırma ile çalışıyor. Eldivenin üzerinde her parmak için birer tane geri bildirim modülüne sahip. Mikroakışkanlar kullanarak çalışan bu modüller standart geri bildirim modüllerine göre çok daha hassas ve kırılganlar ancak neredeyse yarı yarıya daha küçükler. Bu sayede de eldivenleri taktığınızda elinizdeki aşırı bir hassaslık korumasızsınız.

Eldiveni taktıktan sonra tek yapmanız gerekense bilgisayardaki yazılımı kullanın ve ardından Metaverse’e giriş yapın. Sistem sanal dünyada avuç içi bölmeleri otomatik olarak algılayıp modelleyerek onlara dokunmanızı sağlıyor. Mikroakışkanlar teşekkürler Ufacık ince pürüzleri ve tarihileri bile tıslayabildiğiniz bu eldivenlerin aslında Hazır Oyuncu Bir Alındıktan sonra sahiplenilmiş gibi sahiplenilebilir.

İLGİLİ HABER

Sony, Tüm bedenlerinizi Metaverse’e Aktarabileceğiniz Mocopi’yi Tanıttı: Teknoloji Dünyasında Devrim Yaratabilir!

HaptGlove’u geliştiren ekip, bu ortaklığın yeni olması ve 2019’dan beri projeyi geliştirmek için çalıştıklarını belirtiyor. Projenin ilk prototiplerinin çok başarısız olduğunu ve testlerde küre şeklindeki modellerde bile köşelerin olduğunu kararlı ekip, düzenli olarak bu eldivenleri bulunabilecekleri en iyi hale getirmek için aralıksız çalıştıklarını belirtiyor.

Ürün patentini satın alan araştırmacıları, HaptGlove’un yakın zamanda satışa sunulabileceğini ve bir çift eldivenin fiyatının 3.700 dolar (vergiler hariç 69.535 TL) 15.000 dolar (vergiler hariç 281.902 TL) arasında değişebileceğini belirtiyor.

:
https://www.zdnet.com/article/singapore-researchers-create-glove-with-enhanced-virtual-touch/#ftag=RSSbaffb68

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.