e
sv

Meta, WhatsApp’a ChatGPT Rakibi Botlar Getirecek Teknolojisini Duyurdu: LLaMA

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta, dil modeli LLaMA’yı duyurdu. Model, ChatGPT rakip sohbet botlarının önünü açabilir.

Özellikle OpenAI’ın geliştirdiği ChatGPT ile birlikte son zamanlarda teknoloji firmaları arasında bir konuşma amaçlı yapay zeka botu geliştirme yarışı başladı. Bu yapay zeka botlarını besleyen yeni bir dil modeli ise Meta’dan geldi.

Şimdi de Facebook ve Instagram’ın ana şirketi Meta da bu furyaya katılıyor. Meta, LLaMA İsminde yeni bir dil modeli geliştirdiğini duyurdu.

LLaMA, diğerlerinin hoşlanmadığı daha çok araştırma yapmak için kullanmak:

LLaMA (Large Language Model Meta AI), OpenAI’ın ChatGPT’sini oluşturan dil modelinin herkesin kullanımına açık olmayacak. Dil modeli, yalnızca bilim türleri emanet edilecek.

Meta’nın dünya bilimini hedeflemesinin nedeni ise, bugün ChatGPT’te de karşılaştığımız Cinsiyetçi yanıtların verilmesi gibi kısıtlamaların önüne geçilmesi olacak. Yapay zeka alanında faaliyet gösteren insanlar bilim, dil modellerinin nasıl çalıştığını daha kapsamlı bir şekilde anlayabilecek, daha güvenli dil geliştirmenin önünü açabilecek.

Meta’nın bu modeli herkesin kullanımına açılmasının temel nedeni de aslında verilen kötü niyetli yanıtların önüne geçme. Şirket, kullanımda dürüstlüğü koruma ve kullanma kullanımını engellemek için sadece akademik derslere izin verecek.

Meta, LLaMA’yı tek bir versiyon olarak da kullanım sunmayacak. Dil modelinin 7, 33 ve 65 milyar parametreye sahip farklı versiyonları tercih edilebilecek.

Peki LLaMA nasıl çalışıyor?

Paylaşılanları göre LLaMA, gözlemciler diğer büyük ilerleyen dil modelleri gibi bir diziyi kelime girdi olarak yer alıyor, metin oluşturmak için bir sonraki kelimeyi tahmin ediyor. Dil modelinin gelişimi için en çok konuşulan 20 dilden metinler nefesi.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.