e
sv

Meta, Sanal Gerçeklik Ortamındaki Nesnelere “Dokunulmasını” Sağlayacak Özelliğini Duyurdu [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Mark Zuckerberg, Meta’nın sanal gerçeklik ekipmanları için geliştirdiği “Direct Touch” isimli özelliğini duyurdu. Kullanıcılar, bu özellik sayesinde sanal ortamdaki yapıya “dokunabilecekler”.

Metaverse teknolojileri uğruna kullanılan “Facebook” isminden vazgeçen ve bir ömür Meta olarak andığımız şirket, bu sektördeki tam gaz devam ediyor gibi görünüyor. Zira Mark Zuckerberg tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, henüz test yaptırmış olan bir yazılım güncellemesi ile giyilebilir sanal ve gerçeklik ekipmanlarına önemli görünümler yapacak.

Meta’nın yıllarında olan Quest markalı ekipmanlar, “Doğrudan Dokunma” isimli bir özellik ile bağışlanacak. Bu özellik, kullanıcıların el hareketlerinin takibine odaklanıyor. Yapılanan kişilere göre kullanıcılar, Direct Touch teknolojisi ile sanal ortamdaki şeylere dokunabilecekler. Peki bu nasıl mümkün olacak?

Klavye veya Quest kontrolcülerine gerek kalmayacak

Meta

Quest markalı teslimat, zaten 2019 yılından beri el hareketlerini takip edebiliyor. Direct Touch, bu özelliğin kapsamını ciddi anlamda genişletecek. Gözlük ve kulaklığı taktıktan sonra sanal bir ortama geçiş yapan kullanıcı, elleriyle tablet veya klavye gibi ürünleri doğrudan kullanabilecek. rastlantılar gözlük takılıyken gerçek bir klavye kullanma zorluğu ortadan kalkacak. Elbette Quest kontrolcülerine de bazı işlemler için gerek kalmamış olacak.

İLGİLİ HABER

Mark Zuckerberg, Twitter’ın İzinden Giderek Facebook ve Instagram İçin Yeni Abonelik Hizmetini Duyurdu: Meta Doğrulandı

Mark Zuckerberg, Instagram’da paylaştığı bir videoda Direct Touch özelliğinin nasıl kullanılabileceğini gösterdi. Videoya göre Gözlük takan kullanıcı el hareketlerini gösteren yarı belirgin bir el simgesi binası. Kullanıcı elini hareket ettirdikçe bu simge de hareket edecek ve gerçekleştirecek. Bir akıllı telefon veya tableti nasıl kullanıyorsanız, aynı deneyimi sanal gerçeklik ortamında yaşayacaksınız.

Mark Zuckerberg tarafından video incelemelerini izleyin:

Direct Touch’ın kapsamı genişleyecek

Zuckerberg ayrıca, “Meta Kanal” isimli instagram kanalında bir konsept video paylaştı. Bu konsept video, Metaverse teknolojilerinin tatbikatları, eğitim ve eğlence gibi farklı kategorilerde nasıl etkin olarak kullanılabilir Önüne seriyordu.

Meta Channel kanalında videoyu aşağıdan izleyin:

:
https://www.theverge.com/2023/2/21/23609001/meta-quest-pro-hand-tracking-direct-touch-v50

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.