e
sv

Mars Kaşifi InSight, Öldü: İşte Gönderdiği Son Fotoğraf ve Yürek Burkan Son Mesajı

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

NASA, 2018’de Mars’a yönelik olarak InSight isimli uzay aracının tümünün tükendiğini duyurdu. Aslında bu beklenen bir şeydi. Kurum tarafından yapılan bir sonuca varmak, nihai sonuca varmak ve bırakmak InSight görevinin resmen sona erdiği belli oldu.

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Mayıs 2018’de uzaya İç yüzü isimli bir yürütme aracı göndermişti. InSight’ın hedefinde Mars vardı ve takvimler Kasım 2018’i gemide, uzay aracı Mars’a fırlatılarak uçuş. O gün bugündür Kızıl Gezegen ile ilgili çalışmalarını sürdüren uzay aracı, bir süredir beklenen Final sona yaklaştı. InSight’ın tüm gücünü bittiğini duyuran NASA, görevinin resmen sona erdiğini açıkladı.

İç yüzü; Mars’ın yüzeyini görüntüleme, yer hareketlerini ilerletmek ve gezegenin iç katmanlarını anlamak için fırlatılmıştı. Bugüne kadar dek üstlendiği görevleri başarılı bir şekilde kullanan uzay aracı, zaman zaman sorunları da yaşamıştı. Öyle ki Mars araştırması araştırma çalışması yapan InSight, çalışma yapısı nedeniyle üstlendiği görevde başarısız olmuş. Şimdiyse tüm bunların hiçbir önemi kalmamış durumda.

InSight’ın tüm gücü tükendi

İç yüzü

NASA, InSight’ın tüm varlığının tükendiğini ve Dünya ile iletişiminin tamamen koptuğunu açıkladı. Aslına bakacak olursak bu açıklamanın uzun sürmesi bekleniyordu. Zira NASA, uzay aracının varlığını yok etmekteydi. 4 kişilik gruplar uzun süredir devam eden görev, artık sona ermiş oldu.

Geçen günlerde bir veda mesajı göndermişti

nasa içgörü oğlu fotoğraf

*InSight’ın yorumları son fotoğraf.

NASA, bundan birkaç gün önce de InSight ile ilgili bir fotoğraf ve mesaj yayınlamıştı. Yukarıda gördüğünüz o fotoğraf, Mars kaşifinin oğul selfiesi olarak nitelendirilmişti. NASA InSight Twitter hesabından yapılan paylaşım şöyleydi:

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.