e
sv

Lenovo, Bir Daha Oyuncu Telefonu Çıkarmayacağını Duyurdu: Oyuncu Telefonları Neden Bir Anda Piyasadan Silindi Gitti?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Lenovo, bir daha oyuncu odaklı telefon üretmeyeceğini açıkladı. Bir yaşadıkları devam eden iddialardan sonra gelen haber, pek de şaşırtıcı değil. Peki oyuncuları yönlendirmek neden tutmadı?

Çinli teknoloji devi Lenovo, sahibinin daha çok dizüstü bilgisayarları ile bilinen bir marka. Ancak şirket, Legion markası altındaki oyunculara odaklanan akıllı telefon üretimleri de yapıyor. Hatta şirket, bir ara piyasaya sürdüğü modellerle de hayli ses getirmişti. Ancak gelinen son nokta, Lenovo’nun Legion’dan aradığını bulamadığını Önüne seriyor. Zira şirketi, oyuncu telefonu sınıfının çekildiğini duyurdu.

Aslına bakacak olursak Lenovo Legion serisi ile ilgili iddialar bir ömür boyu gündemdeydi. Ancak kullanımları ile ilgili resmi bir gelişme olmamıştı. Bu kilitleme, Android Authority’ye yapılan açıklama ile bozuldu. Lenovo’dan bir sözcü, şirketin oyuncu telefonu işinden çekildiğini hızla doğruladı. Yani Lenovo, artık Legion markalı oyun telefonu üretmeyecek.

Peki Lenovo, nasıl bu hale geldi?

Lenovo Lejyonu

Açık konuşmak gerekirse Lenovo için “Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi.” demek. Zira akıllı telefon sektöründeki diğer markalar da oyuncu kabloları söz konusu olduğunda çok da iyi işler yapmadılar. Elbette bunların bazı nedenleri var. Bu nedenler şöyle sıralanabilir:

  • Oyuncuya odaklanma merkezleri, diğer telefonlardan pek de farklı değil.
  • ‘Telefonların’ üretim amaç oyun değil.
  • Mobil oyun dünyası, en kısa sürede şu an için PC ve konsollarla yarışabilecek konum değil.
  • Fiyatlar çekici değil.

İLGİLİ HABER

Snapdragon 7+ Gen 2’ye Sahip İlk Telefon Redmi Note 12 Turbo Tanıtıldı: İşte Fiyatı ve Özellikleri

İşte bu sebepler, oyuncu telefonlarının neden tutmadığını anlamıyor yetiyor. Örnek vermek gerekirse; 2022 ve 2023 yılında piyasaya sürülen telefonlarda, en mobil güçlü işlemcilere yer verildi. Ayrıca markalar, soğutma dolapları da özel giyim ürünleri ve performanstan elde edilen sonuçlar. Oyuncu telefonlarında da bu durum değişti. Neticede hepsinde de Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 ve benzeri işlemciler atmosferi. Her iki kategoride ayrıca depolama sistemleri, RAM kapasiteleri ve ekran özellikleri fazla değişmedi. Hal böyleyken sadece kablolar nedeniyle oyuncu kabloları tercih edilmeyecekti.

ASUS Rog Telefon 6

Oyuncu telefonlarının neden tutmadığına ilişkin bir başka mesele de Fiyat. Piyasadaki en yeni oyuncu telefonlarından bir tanesi olan ASUS ROG Phone 6’yı elekten geçirin. Oyun odaklı bu akıllı telefona sahip olmak istediğinizde 999 euro ödemeniz gerekiyor. Bu fiyatı gözden geçirmek için bir tüketiciye aynı fiyata iPhone 14 satın alınabilir.

En önemli konu gelelim: Akıllı telefon satışları zaten düşüşte!

2022 yılı akıllı telefon sektörü için ölüm yılı olarak kayıtlara geçti. Zirai yapılanma, 2022 yılında küresel çapta düştü. Hatta sektör, 2022 yılını oğlu 10 yıl satış ortalamalarından bile incelemeleri tamamladı. Tüketici bırak amiral gemileriyle yarışan oyuncu telefonlarını, bütçe dostu modelleri bile satın almadı. Her şey gün gibi ortadayken Lenovo’nun Legion markalı telefonlardan vazgeçmesine şaşırmamak gerek.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.