Fransa, geçtiğimiz günlerde ‘yüksek radyasyon emisyonu’ nedeniyle iPhone 12 satışlarını durdurmuştu. Başlangıçta bu iddiaya karşı çıkan Apple, daha sonra bir güncelleme ile bu sorunun çözülebileceğini söyledi. Hal böyle olunca kullanıcılar her zaman ellerinde bulundurdukları telefonlardan endişe duymaya başladı. Bu içeriğimizde telefonunuzun radyasyon seviyesini nasıl öğrenebileceğinizden bahsedeceğiz.
Apple’ın radyasyonu standartlara uygun hale getirmeye yönelik güncellemesiyle ilgili herhangi bir gelişme yaşanmamasının yanı sıra, Özellikle iPhone 12 kullananlar Elbette pek çok telefon kullanıcısı telefonu konusunda tereddüt etmeye başladı.
Bu içeriği okuduktan sonra kendi cihazınızın radyasyon değerini ölçebilir ve Ya rahat bir nefes alacaksınız ya da endişeleriniz daha da artacak…
Artık cep telefonlarımız olmadan bir hayat düşünmek imkansız.
Öğrenmek istediğimiz her şeye tek tıkla ulaşabiliyor, iletişim kurmak istediğimiz herkese mesajla ya da telefonla ulaşabiliyor, günlük işlerimizi kolaylıkla halledebiliyoruz. Tüketim zevklerimizi tatmin edebiliriz Telefonsuz yaşama düşüncesi bile korkutucu olabilir.
Günümüzde sağladığı pek çok avantajın yanı sıra elbette dezavantajları da bulunmaktadır. Basitçe söylemek gerekirse, içeriğimizin konusu olan radyasyona maruz kalma. Iyi radyasyon seviyesi Gerçekten bizi ciddi şekilde endişelendirecek kadar zararlı mı?
Telefonlarımızın yaydığı radyasyon bir tür ‘iyonlaştırıcı olmayan’ radyasyondur.
İyonlaştırıcı radyasyonlar; Kızılötesi, gama ve X-ışınları tarafından yayılır DNA’nın yapısını değiştirmek neden olabilir
Ancak telefonlarımızdaki radyasyon, iyonlaştırıcı içermeyen radyo frekanslarında yayılır. Yani doğrudan DNA hücrelerine zarar verecek ve kansere neden olacak kadar enerji taşımamaktadır. Tabii ki bu Gelecekte araştırmalar artacak Bu, FM radyo dalgalarının neden olduğu hasarı görmeyeceğimiz anlamına gelmiyor.
Şirketler telefonların yaydığı radyasyon değerini açıklamak zorunda.
SAR (Özgül Emilim Oranı) değeri telefonu kullanırken ne kadar radyofrekansa maruz kaldığımızı hesaplamak için kullanılır ve bu değer; Telefondan telefona ve modelden modele değişir.
Burada, telefon üreticilerine da rol oynuyor. Markalar, küresel radyasyon standartlarına uygun (ideal değer: 1,60 W/kg – 2,0 W/kg) telefonlar üretmeli ve SAR değerlerini açıklamalıdır.
ALAKALI HABERLER
Türkiye’de Satılan En Popüler 47 Akıllı Telefonun SAR Değerleri
Peki telefonumuzun SAR değerini nasıl öğrenebiliriz?
ALAKALI HABERLER
Telefonlarda SAR Değeri Nedir? Nasıl ögrenilir?
Öncelikle SAR’ın telefonunuzun numarası olduğunu belirtmekte fayda var. maksimum güçte Çalışırken yaydığı radyasyonu ölçer. Yani cebinizdeyken de kullanmadığınızda da aynı miktarda radyasyon yaymıyor.
Telefonunuzun SAR değerini şu şekilde öğrenebilirsiniz:
1: Bu bağlantıdaki siteye gidin.
2: Arama alanına telefonunuzun marka ve modelini yazın.
3: Açılan sayfanın özellikler kısmında MISC kısmını bulduğunuzda SAR ve SAR EU hatlarını göreceksiniz.
Bu ifadeler ne anlama geliyor?
SAR hattı: SAR değeri ABD hükümetinin Federal İletişim Komisyonu tarafından belirlendi.
SAR AB: AB Konseyi tarafından belirlenen SAR değeri.
KAFA: Telefonunuzun baş bölgenize yaydığı radyasyon oranı.
Vücut: Telefonunuzun vücudunuza yaydığı radyasyon oranı.
Kullanabileceğiniz diğer yöntemler:
SAR değerinize telefonunuzun kullanım kılavuzundan veya ayarlar bölümünden de ulaşabilirsiniz. Ayrıca arama kısmından *#07# Numarayı çevirebilirsiniz.
Telefondan gelen radyasyon ne tür hasarlara neden olabilir?
Şimdilik, Ulusal Kanser Enstitüsüne göre, Ulusal standartlara göre üretilen telefonların yaydığı radyasyon Doğrudan kansere yol açtığına ya da insan vücuduna ciddi zarar verdiğine dair bir kanıt yok.
ALAKALI HABERLER
Bilim İnsanları: Akıllı Telefonların Radyasyonu Sağlık Sorunlarına Neden Olmuyor
ALAKALI HABERLER
Telefon Kapatıldığında Radyasyon Yayıyor mu?
$(function(){
window.fbAsyncInit=function()
FB.init(appId:'1037724072951294',xfbml:!0,version:'v2.5');
(function(d,s,id)
var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="https://connect.facebook.net/tr_TR/sdk.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);(document,'script','facebook-jssdk'));
$('body').on(click:function()
FB.XFBML.parse();
,'.facebook-save');
if($('.content-sticky').length>0){if($(window).width()>=768){$(window).on('scroll',function(){var scrollTop=$(this).scrollTop();$('article').each(function()
if(scrollTop>=($(this).find('.content-body').offset().top-76))
$(this).find('.content-sticky').addClass('sticky');if(scrollTop>=($(this).find('.content-body').offset().top+$(this).find('.content-body').height()-($(this).find('.content-sticky').height()+92)))
$(this).find('.content-sticky').removeClass('sticky');$(this).find('.content-sticky').css('bottom':'0px','top':'auto');else $(this).find('.content-sticky').addClass('sticky').css('bottom':'initial','top':'76px');
else
$(this).find('.content-sticky').removeClass('sticky').css('bottom':'auto','top':'0');
)})}}
$('body').on({click:function(){var $this=$(this),dataShareType=$this.attr('data-share-type'),dataType=$this.attr('data-type'),dataId=$this.attr('data-id'),dataPostUrl=$this.attr('data-post-url'),dataTitle=$this.attr('data-title'),dataSef=$this.attr('data-sef');
switch(dataShareType)
case 'facebook':FB.ui(method:'share',href:dataSef,,function(response)
if(response&&!response.error_message)
updateHit();
);
break;
case 'twitter':shareWindow('https://twitter.com/intent/tweet?via=webtekno&text="+encodeURIComponent(dataTitle) + " %E2%96%B6 '+encodeURIComponent(dataSef));updateHit();break;
case 'gplus':shareWindow('https://plus.google.com/share?url=" + encodeURIComponent(dataSef));
updateHit();
break;
case "mail':window.location.href="https://www.webtekno.com/mailto:?subject="+encodeURIComponent(dataTitle)+'&body='+encodeURIComponent(dataSef);break;
case 'whatsapp':window.location.href="whatsapp://send?text="+encodeURIComponent(dataTitle)+' %E2%96%B6 '+encodeURIComponent(dataSef);updateHit();break;
function shareWindow(url)
window.open(url,"_blank","toolbar=yes, scrollbars=yes, resizable=yes, top=500, left=500, width=400, height=400");
function updateHit(){$.ajax({type:"POST",url:dataPostUrl,data:contentId:dataId,contentType:dataType,shareType:dataShareType,success:function(data)
if($('.video-showcase').length>0)
var $container=$('.video-showcase');else if($('article[data-id="'+dataId+'"]').length>0)
var $container=$('article[data-id="'+dataId+'"]');else if($('.wt-share-item[data-id="'+dataId+'"]').length>0)
var $container=$('.wt-share-item[data-id="'+dataId+'"]');else $container=null;
if($container!=null&&$container.length>0)
var $badged=$container.find('.wt-share-badge-'+dataShareType);
var $headerCount=$('.content-header').find('.wt-share-count'),$containerCount=$container.find('.wt-share-count'),value=parseInt($containerCount.html())+1;
$container.data('share',value);
if($headerCount.length>0)
if($badged.length>0&&(dataShareType=='facebook'
})}}},'.wt-share-button')});
Yorum Yaz