e
sv

iPhone’ları Hackerlara Açan Bir Güvenlik Açığı Tespit Edildi: Apple, Sorunun Giderildiğini Duyurdu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, iOS 16.3.1 kodlu güncellemesiyle kritik bir sıfırıncı gün açığının kapatıldığını duyurdu. Apple’ın açıklamasına göre söz konusu açık, bazı hackerlar tarafından aktif olarak kötüye kullanıldı.

Geçmiş içeriği sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın iPhone’ları için iOS 16.3.1 kodlu sistem işletim sistemini aktarmıştık. Bu sürüm yeni genişleme değil, bilinen hata düzeltmeye ve odaklanmaya odaklanıyordu.

Şimdiyse Apple’dan iOS 16.3.1 ile ilgili dikkat çekici bir hamle geldi. Şirket, bu işletim sistemi ile kapatılan güvenlik açıkları ile ilgili açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalara yükleme, iPhone’u genişletmeleri ciddi şekilde risk altında muhafaza edilmeli görüyorum.

iOS 16.3.1 ile kapatılan sıfırıncı gün açığı, hackerlar tarafından şiddet

iPhone sıfır gün açığı

Apple tarafından yapılan açıklamalarda, iPhone’larla birlikte iPad’leri de bir görünümünde sıfır gün açığının bilgisayar korsanlıkları tarafından da sömürülmüş olabileceği ifade edildi. “Apple, bu tehdidin aktif olarak kullanılmış olabileceğine dair bir raporun sahibidir.” İfadelerinin kullandığı Web Kit tabanlı sıfır gün açığı, akıllı telefon ve tabletlerde rastgele kod çalıştırılmasına imkan tanıyordu.

Güvenlik açığının kaç kişiyi gizleme!

Apple, söz konusu güvenlik açığının kaç kullanıcıyı korumasıne ilişkin hiçbir açıklama yapmadılar. TechCrunch, ayrıntılı bilgi için Apple’dan Scott Radcliffe’e ulaştı ancak net bir cevap alamadı. Apple sözcüsü, şirket güncelleme notu harici misafirin bir şey olmadığını ifade etti.

iOS 16.3.1 ile ilgili ayrıntılı bilgi ve güncelleme işlemi için:

İLGİLİ HABER

iPhone’lar İçin iOS 16.3.1 Güncellemesi Yayınlandı: Google’da Yedeklenen Fotoğraflarınıza Ulaşamazsınız!

Apple’ın iOS 16.3.1 güncelleme notlarına buradan ulaşım.

:
https://techcrunch.com/2023/02/13/apple-releases-new-fix-for-iphone-zero-day-exploited-by-hackers/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.