e
sv

iPhone’lar, Mesajlaşmalarınız Devlet Tarafından Takip Edilirse Sizi Uyaracak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, iMessage için geliştirdiği “iMessage Kişi Anahtarını Doğrulaması” konumunun duruşu. Bu özellik, bir kullanıcının telefonunun dinlenmesinip dinlenmesini anlamasını sağlayacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, geçmiş gece önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalarda, iOS ekosistemine üretilen pek çok kullanım uçtan uca şifreleme özelliği sağlar. Yakında iOS ekosistemi, her yaşayacakları çok daha güvenli olacaktır. Ancak gelen yen haberler, iOS ekosistemi için tek yeniliğin uçtan uca şifreleme olmayacak Önüne seriyor.

Apple, mesajlaşma uygulaması iMesaj için yeni bir özellik geliştirdiğini de açıkladı. “iMessage Kişi Anahtarı Doğrulaması” olarak etiketlenen bu özellik, aslında sıradan kullanıcılar için değil. Şirket, bu özellik ile gazeteci, aktivist veya hükümet görevlisi gibi kritik işler yapanlara odaklanacak. iMessage Kişi Anahtarını Doğrulaması’nı aktifleştiren bir kullanıcı, telefonunun dinlenip dinlenmesinden veya bir siber saldırı ile mesajlarının sızdırılıp sızdırılıp sızmadığından emin olacaktır.

iMessage iletme böyle bir uyarı yönlendirme!

iMesaj

iMessage Kişi Anahtarını Doğrulaması adlı güvenlik katmanını aktif eden bir kullanıcı, iMessage’daki sohbet panelinin en alt bölümü yeni bir uyarı görebilecek. Bu uyarıyı görünce, o kişi için tehlike çanları çalıyor olacak. Zira Apple, söz konusu uyarıda karşı kişiye ait hesabın tanınmayan bir cihaza ağı olduğu bildirilecek. Bu da o kullanıcı ya başka biriyle tartışma ya da dinlendiği gelecek.

İLGİLİ HABER

iOS 16.1 ile Gelecek Özellikler: iPhone’unuz Saate Gerek Kalmadan Fitness Takibi Yapacak

Apple tarafından yapılan açıklamalarda, bu özelliğin 2023 yılına gelindiğinde tüm kullanıcılar için hazır olacağı ifade ediliyor. Ancak özelliğin nerede aktifleştirileceği gibi bileşenlerin şu an için gizemini koruyan. İlerleyen günlerde, bu bilgilerle ilgili daha somut gelişmeler bekliyoruz.

:
https://www.apple.com/newsroom/2022/12/apple-advances-user-security-with-powerful-new-data-protections/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.