e
sv

iPhone’da Saklama Alanı Açmak İçin Uygulayabileceğiniz 5 Etkili Adım

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

iPhone saklama alanı nasıl açılır diye merak etmeyi, sanıyoruz ki depolama alanını Boşaltıp hatası ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Aşağıda sizler için iPhone saklama alanını genişletmek için uygulayabileceğiniz en etkili 5 dakikada bir araya derledik. Saklama alanı uyarılarından yönlendirme için yönlendirmeleri aşağı kaydırın.

Gün içinde telefonumuzdaki uygulamalar ve medyalar, daha fazla alan kaplamaya devam ediyor. Bu da görünüşte saklama alanımızın daha hızlı dolmasına ve bir süre sonra bizi sinir krizine sokacak şekilde karşılamasını sağlıyor. Sosyal medya uygulamaları, her geçen gün kendini geliştiriyor ve geliştirdikçe daha fazla alan kaplıyor. Bununla birlikte, kameralarımızın muhafazaları da çektiğimiz görüntünün boyutu artıyor. Yani akıllı telefonlarda ona bir yenilik, daha fazla depolama alanı isteğini beraberinde getiriyor. Bugün özellikle iPhone modellerinde yanınıza almayın iPhone saklama alanı nasıl açılırbundan bahsedeceğiz.

Saklama alanınızı kontrol etmek için birden fazla yöntem bulunuyor. getirdiklerini sizlerle birlikte inceleyeceğiz. Bunun sonucunda ise, iPhone birleştirmenin saklama alanında büyük ölçüde alan tasarrufu yapmış olacaksınız. Toplamaların saklama dolmasında birden fazla neden bulunabilir. Örneğin, galerinizdeki fotoğraf videoları oldukça fazla olabilir veya Spotify’da çok fazla çalma listesi indir, bu da odalarda yer kaplayacak. Bu ve bunun gibi gözden kaçan açıklamalar, boyut saklama alanı uyarılarıyla geri dönüyor. Dilerseniz lafı hiç uzatmadan, iPhone saklama alanı açma adımlarımıza geçelim.

iPhone saklama alanı nasıl açılır:

  • Adım #1: İlk olarak, inceleme belgelerinde bulunun
  • Adım #2: Kazançlarınızın optimize edildiğinden emin olun
  • Adım #3: Bulut depolama araçlarını tercih edin
  • Adım #4: Kullandığınız uygulamaları kullandığınız
  • Adım #5: WhatsApp sohbetlerinizi temizleyin

Adım #1: İlk olarak, sorgulama verilerini bulun

iPhone saklama alanı

Hepsinin saklanması en çok ne dolduruyor, bunu aşması gerekiyor. Bu nedenle ilk adımınız, birleştirdiğiniz saklama bölmelerini doldurduğunuzu bulmak olacaktır. En kritik depolama biriminden, en aza doğru ilerlemelisiniz. Saklama alanınızı işgal eden en büyük 3 şey bulunuyor; fotoğraflar, uygulamalar veya WhatsApp konuşmalarınız. Elbette, telefon kullanımınıza göre bu değişkenlik olasılığı. Ama en temel saklamayı bu üç etken kapsıyor.

Toplamadaki saklama düzenlemesi büyük bir toplama ne kaplıyor diye öğrenmek istiyor, Ayarlar > Genel > Saklama Alanı sekmesine gitmeniz gerekiyor. Cihazları küçük bir taramadan sonra, size cihazlardaki uygulamaları ve kapladıkları alanı listeleyecek. Burada bölmeleri en çok depolama depolama alanını işgal ederek bolca kullanın.

Adım #2: Kazançlarınızın optimize edildiğinden emin olun

iCloud optimizasyonu

Galerinizin en çok alan kaplayan unsurlarından bir tanesi olduğunu görmüştük. Örneğin, 4K 60 FPS’te bir video çektiğinizi düşünün. Bu video, 1080p 60FPS’te çektiğiniz bir videoya göre çok daha fazlası yer kaplayabilir. Kural gayet basit ve net; kalite yükseltme, boyut büyütme. Hepimizi iyi ve kaliteli görüntüler saklamayı istiyoruz. Ama zaman zaman telefonumuz buna müsade edemeyebiliyor. Bunun için ise galerinizi temizlemeden önce, iCloud’dan yeterli desteği aldığınızdan emin olun.

iCloud, galerinize kaydettiğiniz fotoğrafları bir zaman sonra bulut depolama sistemi aktarır. İşlemlerde ise orijinal görüntülerdeki görüntüler yerine, daha düşük boyutlara sahip optimize edilmiş görüntüler bırakır. Bu sayede ekranlarda yer kaplamak yerine iCloud’da depolanır ve odalarda yer kaplamaz. Ama bu ayarın açık olduğundan emin olmalıdır. Aksi takdirde, medyalarınız telefonlarınızı depolanır ve alan kaplamaya devam eder. Bunun kontrolü için Ayarlar > Fotoğraflar sekmesine gelin. Burada iCloud Fotoğrafları seçeneğinin aktif olduğundan ve iPhone’da en iyi saklama yapabileceğin yanında mavi bir tik olduğundan emin olun.

Adım #3: Bulut depolama araçlarını tercih edin

iCloud

Fotoğraflarınızı, videolarınızı veya belgelerinizi telefonlarınızda depolamak zorunda olmalısınız. Bulut depolama araçlarını Telefonları veya yönetimi yer kaplayan dosyaları kullanarak farklı bir yere depolayabilirsiniz. Ayrıca, bulut depolama araçlarına kaydettiğinizdez artık olumsuzluklarda yer kaplamaz ve yüzünüzden zaman bu dosyalara erişme olanağına sahip olursunuz. Tek ihtiyacınız olan şey internet.

Bulut depolama araçlarına verebileceğimiz en önemli örnek, Apple’ın kendi servisi olan iCloud depolama servisidir. Tüm iCloud hesapları başlangıçta 5 GB boyutunda bir ücretsiz alana sahip olacaklar. Bununla birlikte, eğer bu depolama alanı yetmiyorsa aylık 6,49 Türk Lirası gibi bir ücret ödeyerek aylık 50 GB bulut depolamaya sahip olabilirsiniz. Bununla birlikte, kullanımı otomatik olarak iCloud’a yedek alır. 6,49’luk bir fiyat etiketi, günümüze göre oldukça düşük bir miktar. Bu fiyat aylık olarak Apple’a ödeyerek, duvarları saklama alanı sorunu yaşamaktan kurtulabilirsiniz. Eğer iCloud kullanmak istemezseniz Google Drive, Yandex Disk veya Dropbox gibi bulut depolama araçlarını da tercih edebilirsiniz.

İLGİLİ HABER

Çıkalı Tam 3 Sene Olmuş: Peki iPhone 11 Hala Alınır mı?

Adım #4: Kullandığınız uygulamaları devreye alın

uygulama kaldırma özelliği

Kullandığınız uygulamaları ve uygulamaları dahil etmeye başlayın, hiçbir kayıp yaşamadan kaldırabilirsiniz. Bunun için uygulamanızı silmenize gerek bile yok, yalnızca onu bulut depolama aracına aktaracaksınız. Örneğin, Netflix yazısını sık kullanmıyorsunuz ve ciddi ölçüde depolama alanınızı kaplıyor. Genel > Saklama Alanı Oradan Netflix’in üzerine tıklayın ve Uygulamayı Kaldır tıklayın. Bu sayede, uygulama genel hatlarına rağmen herhangi bir yer kaplamayacaktır. Onu zaman ayırdığınız zaman App Store’dan tekrardan aktif ederek, kullanmaya devam edin. Bu sayede uygulama içinde gezinmeyi de kaybetmemişsinizdir.

Adım #5: WhatsApp sohbetlerinizi temizleyin

whatsapp yedeği

WhatsApp, sosyal medya uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulamalardan bir tanesi. Çünkü diğer insanlarla iletişim kurmamızda büyük bir rol oynuyoruz. WhatsApp’ı bu kadar sık ​​kullanmamız, onun daha fazla depolama alanı kaplamasına da neden olabilir. Bunun çözümüne gelecek olursak, WhatsApp’taki medyalarınızı ve sohbetlerinizi kontrol etmek için yayınlamanız gerekiyor. Bunun için WhatsApp > Ayarlar > Saklama Alanı ve Veriler > Saklama Alanını Yönet tıklayın. Buradan WhatsApp’ta en çok yer kaplayan sohbetleri ve medyaları bulunup silinebilir.

Bununla birlikte, Saklama Alanı ve Veriler bileşenlerinde bulunan Medyayı Otomatik İndir değerlendirmeyi de gözden geçirmeniz gerekir. Fotoğraf fotoğrafları, ses, video ve belge seçeneklerine tek tek girerek, Hiçbir Zaman seçeneğini açıklama. Bu sayede size hiçbir medya, siz depolama süresiçe kullanımına indirilmeyecektir.

sizler için iPhone saklama alanı açma yöntemleri bir araya derledik. Bu adımların her biri önemli olsa bile, bizce en net çözüm iCloud alanınızı hedefleyebilirsiniz. Çünkü çok düşük fiyatlara, 10 kat daha fazla depolama alanına sahip olabilirsiniz. Bu sayede hiçbir fotoğrafınızı veya uygulamanızı kapatmak gibi bir mecburiyetiniz kalmaz. Kullanıcılarınızın telefonlarını yer açmak için ne gibi çözümler buluyorsunuz? Bizlerle paylaşmayı unutmayın!

İLGİLİ HABER

16 Yıl Önce Bugün Tanıtılan İlk iPhone’un Bugün Kulaklara Şaka Gibi Gelen 9 Özelliği

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.