e
sv

iPhone 14’ün ‘Hayat Kurtaran’ Özelliği Apple’ın Başına Bela Oldu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple’ın iPhone 14’teki Kaza Tespit özelliğinde hatalı raporlardan sonuç çıkmıyor. Japonya’dan gelen haberlere göre sadece son bir ayda 270 kadar hatalı bildirim geldi…

ABD merkezli teknoloji devi Apple’ın iPhone 14 yuva ile koruyucu özelliklerden bir tanesi, “Trafik Kazası Algılama” idi. Bu özellik, mülkiyetin da anlaşılabileceği üzere trafik kazalarını otomatik olarak tespit edip, acil durum servislerine otomatik olarak bilgi iletimini sağlayandu.

Ancak Trafik Kazası Algılama özelliği ne yazık ki istendiği kadar etkili olmadı. Özelliğin gerçek kazaları tespit ettiğine dair birkaç olay raporlandı. Hatalı bildirimlerin sayısı da çok fazladır. Öyle ki iPhone’lar, kullanıcılar kayak yaparken dahi düştüklerinde bu olayı trafik kazası olarak algılıyor ve kolluk kuvvetlerine haber veriyor. Apple, iOS 16.2’nin beta sürümlerinde hatalı tespitler için yapmış olsa da bunlar bir işe yaramamış gibi görünüyor.

Hatalı bildirimler tam gaz devam ediyor!

iPhone 14 Trafik Kazası Algılama

Paylaşılan bilgiler, iPhone 14’ün Trafik Kazası Algılama özelliğinin 16 Aralık 2022 ila 23 Ocak 2023 günleri arasında Japonya’da 270 kadar hatalı bildirim Hareketlerin önüne seriyor. Benzer bir şekilde ABD’de de sayısız hatalı bildirim alınmadığını zaten bildirmiştik.

İLGİLİ HABER

Apple, iPhone’da Olduğu Gibi Yeni Apple Watch’ta da ‘9’ Yerine ‘X’ İsmini Kullanılabilir: İyi de Neden?

iOS 16.3 de hatalar düzeltmemiş gibi görünüyor

iOS 16.3

Apple, eski hafta en yeni işletim sistemi iOS 16.3’ü yayın. Bu sürümdeki özelliklerden bir tanesi de acil durum SOS çağrılarını otomatik olarak yapma süresini ortadan kaldırmasıydı. Ancak bu özelliğin Trafik Kazası Algılama özelliğinde nasıl kullanılabildiği net değil. Gelecek haftalar, hatalı bildirimlerin sona erip ermediğini görmemiz açısından daha soyutlanacak

İLGİLİ HABER

Apple’dan Sızdırılan Görüntü, iPhone 15 Ailesinde Wi-Fi 6E Göreceğini Onaylar Nitelikte!

iPhone 14’ün Trafik kazası algılama yapısını kullanamamıştık…

:
https://www.digitaltrends.com/mobile/iphones-crash-detection-is-still-firing-off-false-calls/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.