e
sv

iOS 16.4 ile iPhone’lara Gelecek Yeni Özellikler Ortaya Çıktı: Türkiye’deki iPhone’lara 5G Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Apple, iOS 16.4’ü geliştirici sürümünü kullanım sundu. Yeni sürüm, pek çok yeniliği de beraberinde getiriyor. Bu yeniliklerden bizim için belkide en önemlisi, Türkiye’deki iPhone’lar için 5G desteğinin aktifleştirilmesi olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone’lar için geliştirme deneyimi olan iOS 16.4’ün ilk geliştirici beta sürümü yayın Yakın bir zamanda bir ölüme yönelik koruyucu sürüm olarak tüm belleğe ulaşacak iOS 16.4’ün kapsamlı özellikleri bazı belli oldu.

Peki iOS 16.4’te hangi yenilikler olacak? Gelin hep birlikte iOS 16.4’ün ilk geliştirici beta sürümünde yer alan yeni iletişim yakından bakalım.

iOS 16.4 ile gelecek yeni özellikler

Yeni emojiler geliyor!

iOS 16.4 yenilikleri

Edinilen bilgilere göre iPhone sahipleri, iOS 16.4 ile bir dizi yeni emojiyi kullanma imkanı yakalayacaklar. Bu yeni emojiler, Unicode konsorsiyumu tarafından Eylül 2022’de kabul edilen yeni emojileri kapsıyor. Bu bağlamda; fırlatma, yelpazeeşek, karga, kanat, ördek, deniz anası ve üç yeni renkli kalp emojisi, Kullanıcıların beğenisine sunulacaktır.

Türkiye’de 5G aktifleştirildi

iphone 5g türkiyede açılıyor

Apple, iOS 16.4 ile Türkiye’de satışa sunulan iPhone’larda 5G bağlantı desteğini aktif olacak. Hepimizin edinmek üzere 5G, Türkiye’de mevcut yaygın kullanım açılımı. Yine de artık Türkiye’deki iPhone sahipleri iOS 16.4 sonrasında İstanbul Havalimanı gibi 5G maliyetlerinin bulunduğu yerde yeni nesil mobil özellikler kullanabilecekler.

Safari, push bildirimleri gönderecek

safari itme

Apple, iOS 16’nın lansmanında Safari’ye push bildirimleri duyurmuştu. Bu yeni özellik, iOS 16.4 ile aşık ulaşacak gibi görünüyor. Safari’den gelecek bildirimler, yazılan diğer veriler hakkındaki bildirimler gibi görüntülenecek.

Ayrıca iOS 16.4 dosyasına ulaşacak push bildirimleri, iPhone’lardaki “Odak” özelliği ile entegre olacak şekilde çalışacak. Yani Safari’den ne zaman bildirim alınacağını kullanıcı belirleyecek.

Üçüncü taraf tarayıcılardan web uygulamaları ana ekrana eklenecek

iOS 16.4

Apple, Safari’deki web işlemleri ana ekrana eklenebilmesine zaten izin veriyordu. iOS 16.4 ile bu özelliğin kapsamı genişletilecek. Bundan sonra Chrome gibi üçüncü taraf tarayıcılar için üretilen web uygulamaları da ana ekrana eklenebilecek.

Geliştirici beta cihazları bir dokunuşla aktif hale getirilecek

iOS 16.4 beta

Geliştirici hesabına sahip olan kullanıcılar, artık tek bir dokunuşla hangi ipucu almak için güncelleme istediklerini seçebilecekler. Bu bağlamda; geliştirici beta araçları, herkese açık beta araçları veya hiçbirini almamakkullanıcının tercihinde olacak.

Ev uygulaması düzeltildi

iPhone ev uygulaması

iPhone’larda kripto paralarda bulunan Ev uygulaması, iOS 16.2’de ciddi hatalar yaşanmasına yol açmıştı. iOS 16.4, bu sorunları düzeltti ve ev uygulaması için yeni bir güncelleme getirdi.

Podcast uygulaması iyileştirildi

iPhone podcast'i

iOS 16.4 Podcast işletmecisi da yeniliyor. Bu bağlamda; kullanıcılar artık daha işlevsel bir deneyim görecekler. ayrıca elma araba oyunu ile Podcast ortamı iyileştirildi.

Apple Music’e “profil” butonu eklendi

elma müziği

Apple Music görüşmeleri sağ üst köşesine profil butonu eklendi.

“Ayarlar” ve “Kısayollar”a yenilikler geldi

iPhone Ayarları

iOS 16.4 güncellemesinden sonra “Hakkında” bölümüne giren kullanıcılar, telefonlarıyla eşleştirdikleri diğer Apple ürünleri ile ilgili garanti belgesi görebilecekler. Ayrıca Siri bildirimleri, kısayol olarak gösterilebilir.

Diğer Apple ürünleri için kullanıcı kılavuzları alındı

iOS güncellemesi

iPhone sahipleri iOS 16.4 ile Apple Watch, HomePod ve Airpods’lar için kullanım kılavuzlarını da iPhone’lar üzerinden okuyabilecekler.

Odak modu açıkken Always on Display özelliğinin akıbeti seçilebilecek

her zaman ekranda ios 16.4

iOS 16.4 ile Odak modu açılıyor, Always on Display özelliğinin ev sahipliği çalışmasına kullanıcı karar verir.

Uydu beslemenin ne zaman mümkün olacağı hakkında bilgi verilecek

iOS 16.4’teki bir başka yenilik de uydu bağlantı özelliği ile ilgili. Apple bundan sonra, uyduların açıklamasına göre bir iPhone’un uydu ile ne zaman bağlantı kurabileceğini ayrıntılıca gösterecek.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.