e
sv

İnternetin Babasından ChatGPT Hakkında Zehir Zemberek Açıklama: Yazıyor Ama Ne Yazdığını Bilmiyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İnternetin babası olarak anılan “Vint Cerf”, yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT ile ilgili çok sert açıklamalar yaptı. Cerf’e göre ChatGPT kullandıkları kadar iyi değil.

TCP/IP protokollerini geliştirerek elde ettikleri veriler internet erişiminin sağlanmasında önemli katkılarda bulunan ve “internetin babası” olarak anılan isimlerinden bir tanesi olan Şarap Cerfkatıldığı bir etkinlikte son dönemlerin en popüler yapay zeka teknolojileri arasında olan ChatGPT ile ilgili açıklamalarda bulundu. Cerf, makale yazdırmaktan tutun da oyun kodlarını dahi yazdırabildiğiniz yapay zeka aracı için oldukça sert konuştu.

İnternetin babasına göre ChatGPT bir “yılan yağı“. Bu tanımlamaya uzak olabilirsiniz. Açıklayalım; 1890’lı yıllarda sahte ilaç endüstrisi oldukça büyüktü ve bilimsellikten uzak olarak satılan ilaçlar için yılan yağı deniyordu. Bu terim şimdilerde özellikle sağlık hizmetlerindeki dolandırıcılıklar ile aldatıcı pazarlamayı temsilen oynanır. Peki bir bilim insanı, pek çok kişi tarafından ‘devrimsel’ kabul edilen bir yapay zeka aracı için neden bu kadar sert konuştu.

“Cümle kurmayı biliyor ancak ne söylediğini bilmiyor”

ChatGPT

Vint Cerf’e göre ChatGPT, yazım yolunu gayet iyi biliyor ve bu doğrultuda kaliteli yaptırımlar oluşturuyor. Ancak yapay zekanın ne yazdığının sahipliği bile olmadığını ifade eden internetin babası, ChatGPT’ye biyografisini yazdırdığını “Cerf, birçok şeyi yanlış yaptı.” şeklinde bir cümleyi anlayarak söylüyor. Cerf, “ChatGPT bazen kulağa mantıklı gelen ancak veya yanlış saçma cevaplar yazıyor. Bu sorunu çevirmek zor. Gerçekler her yerde ve bunları birbirine karıştırıyor çünkü daha fazlasını bilmiyor.“kullandı.

İLGİLİ HABER

Opera’ya ChatGPT Geldi: Sayfalarca Süren Yazıların, Özetlerini Sunacak

İnternetin babası ChatGPT için oldukça sert cümleler kullanılmış olsa da geleceğe yönelik umut taşıyor. “Benim gibi mühendisler, bu teknolojilerin bazılarını resimlerin bir yol arastirmali.” diyen Vint Cerf, böylesi bir durum gerçekleşme halinde bu tür yapay zeka teknolojilerinin çok daha etkin bir şekilde kullanılabileceğini ifade ediyor.

:
https://www.cnet.com/tech/computing/computing-guru-criticizes-chatgpt-ai-tech-for-making-things-up/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.