e
sv

Hacker’lar, ABD’nin Geçtiğimiz Günlerde Uzaya Fırlattığı Uyduya Sızmak İçin Yarışacak

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

SpaceX ve NASA’nın birlikte fırlattığı Moonlighter adlı uydu, DEF CON’da hackerların saldırısına uğrayacak. Bu, uzayda siber güvenliği test eden bir ilk.

Uzayda siber güvenlik giderek önem kazanıyor. Ticari ürünlerin potansiyel güvenlik açıkları uzay sistemlerini tehdit ediyor. Bu nedenle siber güvenlik araştırmacıları uzaydaki sistemler nasıl korunur Öğrenmenin yeni yollarını arıyorlar.

Bu yöntemlerden biri de uzayda hacklenebilecek bir uydu kullanmaktır. Moonlighter adlı küp uydu, 5 Haziran 2023’te SpaceX roketine bağlanarak yörüngeye gönderildi. Bu uydu Ağustos ayında Las Vegas’ta düzenlenecek. Hacker konferansında DEF CON Bir yarışmanın parçası olacak. Yarışmada beş takım uydunun yazılımını ele geçirmeye çalışacak.

Ayışığı nasıl çalışır?

Ayışığı

Aerospace Corporation, Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı ve ABD Uzay Sistemleri Komutanlığı tarafından ortaklaşa geliştirilen bir proje olan Moonlighter’ın hedefi, uzaydaki siber operasyonları anlamak ve geliştirmektir. Uydu, gerçek bir uçuş bilgisayarı gibi davranan bir yazılım yükünü çalıştırıyor. Bu yazılım yükü Birden fazla saldırıya ve yakalanmaya maruz kalacak şekilde tasarlandı.

Ama uydu Tamamen bozmak veya yok etmek mümkün değil. Çünkü uydu, kritik alt sistemleri koruyan sandbox yaklaşımını kullanıyor. Böylece siber saldırı deneyleri tekrarlanabilir, gerçekçi ve güvenli olurken aynı zamanda uydunun sağlığı ve güvenliği de sağlanmış oluyor.

ALAKALI HABERLER

14 Yaşındaki Süper Zeki Çocuk Üniversiteden Mezun Oldu, Intel’de Staj Yaptı ve SpaceX’te İşe Girdi! Ama nasıl?

Uzay sistemlerinin zafiyetlerini tespit etmek ve daha güvenli hale getirmek hackerlarla işbirliği yapmak Gerçekten mantıklı bir fikir. Ne düşünüyorsun? Lütfen düşüncelerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.