e
sv

GPT-3 ve Siri Birleştirildi: Ortaya Söylediğiniz Her Şeyi Anlayabilen Bir Akıllı Ev Asistanı Çıktı [Video]

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Bir geliştirici, OpenAI’ın GPT-3 teknolojisi Siri ilerek birleştirerek şaşırtıcı derecede gerçekçi bir akıllı ev aygıtı oluşturdu. Gelecekte nelerle karşılaşacağımızın bir göstergesi olan özelliklerin neler yapabildiğine dair bir video da yayınladı.

OpenAI tarafından barındırılan ChatGPT, son birkaç tanesi tüm dünyanın içinde. GPT-3 Teknolojiden yararlanan sohbet botu, sorduğunuz her şeye cevap verebiliyordu. Şimdi ise bir geliştirici, bu tarz bir akıllı ev cihazlarına ve sesli asistanlara nasıl faydalı bulunabileceğini gösterdi.

Mate Marcshalko isimli geliştirici, GPT-3 ile Apple’ın sesli yardımcısı Siri’yi Birleştirerek şaşırtıcı derecede akıllı bir ev işlevi oluşturdu. Ayrıca Apple’ın ‘Kestirmeler’ Sahip olduğun da yararlandı. Marcshalko, ortaya çıkan sonuç Reddit üzerinden bir video ile paylaştı.

Sesli asistan, zorlu komutlara kolayca yanıt veriyor

Paylaşılan videoda, geliştiricinin Siri yoluyla HomeKit akıllı ev cihazlarıyla kontrol edilebildiği görülebiliyor. Ayrıca yardımcıların, normalde Siri’nin cevap vermesinde zorlanacak komutlara bile yanıt verebilmesi büyük dikkat çekiyor. Geliştirici, Siri, GPT-3 ve HomeKit akıllı cihazlar arasında elde etmek için Apple’ın ‘Kestirmeler’ kullandığını söylüyor.

Örneğin Marcshalko, videoda sesli asistana “Bu videoyu bir anda kaydettiğimi fark ettim, bu konuda bir şeyler yapabilir yanlış mı?” dediğini gördüğünü. Yapay zekâ bu cümlenin ardından ise hemen aktif hale getiren. Devamında ise geliştirici, asistandan odasının bulunduğu “uyumasına yardımcı olacak şekilde” ayarlanmasını istiyor. Yapay zeka da şaşırtıcı bir şekilde sıcaklık buna göre ayarlıyor.

Ortaya çıkan demo, sesli asistanların GPT-3 gibi nesil yapay zeka modelleriyle birleştirildiğinde yeni bölümün ne kadar geliştirilebileceğini gösterdi. Tabii sistemin mükemmel bir şekilde söylenmemesi gerekiyor. Geliştiriciye göre GPT-3’e yönelik API kapsamları 0,014 dolar mal oluyor. Yani, bu akıllı ev yardımcısını kullanmak Siri gibi ücretsiz değil.

Bu tarz bir sesli asistan, bazı riskleri de beraberinde getiriyor

Maliyet ek olarak videonun götürülür da görebildiğiniz. Yani sesli kullanımın kullanımında bazı geçmişlerin başında, videoya tahmin da yalnızca oluşan bölümlerin eklenmekte zorlanması değil.

Siri ve diğer benzer asistanlar, asla kaba, zararlı şeyleri söylememek için tasarladık. Ancak Marschalko’nunkine benzer sistemler bu tarz tehlikeli şeyleri söyleyebilme potansiyeline sahip. GPT-3’te benzer güvenlik önlemleri var; ancak illa ki beklenmedik cevaplarla karşılaşabiliyoruz. Bu da yapay zeka konusunda bazı sorular doğuruyor.

İLGİLİ HABER

Dünyayı Sallayan ChatGPT Hakkında Büyük Bir Skandal Ortaya Çıktı: Neredeyse Bedava Çalışan Afrikalı İşçiler Sayesinde Geliştirilmiş

Yine de geliştiricinin oluşturduğu demonun oldukça heyecan verici söylememizin yanlış olması olmaz. Sesli asistanların, bir araya gelme bir insan gibi sohbet edebileceğimiz kadar gelişip gelişme olacağını ilerleyen dönemlerde gözlemlenir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.