e
sv

Google Resmen Açıkladı: Herkesin Kullanabileceği, ChatGPT Rakibi Yapay Zeka Aracı Geliyor!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin yapay zeka araçları Operasyonel planlar altındaki ufak ancak önemli açıklamalarda bulundu. Paylaşılan açıklamalara göre şirket, daha önce zaten göstermiş olduğu LaMDA adlı sohbet botuyla ‘halka açık olarak’ ChatGPT’ye rakip olarak karşılaşacak.

OpenAI’ın 30 Kasım’da piyasaya sürdüğü yapay zekâ sohbet botu ChatGPT, ilk gününden bu yana “yeni Google” olarak anılıyor. Hatta bu botu Google’a entegre eden bir eklenti bile yayınlanmış, ancak Google tarafından kaldırılmıştı.

Elbette Google’ın ChatGPT’ye karşı çıkan sonuçları da belli nedenleri var. Şirket, uzun süredir kendi yapay zeka teknolojileri üzerinde de çalışıyor. Peki, ChatGPT benzeri bir yapay zekayı biz kullanıcılar ne zaman kullanıyorlar? bugün, Google CEO’larından bu bağlantı hakkında önemli açıklamalar geldi.

Google, çok yakında ChatGPT’ye rakip olacak

google

2022 yılı gelirinin açıklandığı toplantıda konuşan Google CEO’su Sundar Pichai, şirketin yapay zekânın önerileri “inanılmaz kısıtlaman zincirleri açmayıplanladığını belirtti. Pichai, gelecek aylarda pek çok yeni işe imza atacağını, bunun da 2022’nin başından beri planladığını vurguladı.

Bu merkezin önümüzü açması ilk yapay zekâ da açıklandı. 2021 yılında duyurulan sohbet botu LaMDA, Google’ın halka kurduğu ilk yapay zekâ olacak. Google, kullanıcıları doğrudan ChatGPT ile rekabete başlayacak.

Google’ın LaMDA ve diğer yapay zeka araçlarını ne zaman kullanıma sunacağı ise kesin değil. Ancak bu soruların cevaplarını, 8 Şubat günü alabiliriz. Google, 8 Şubat’ta ‘Search’ işlemini gerçekleştirecek ve arama motoru, haritalar ve ‘ötesine’ dair yeniliklerini ve planlarını duyuracak.

LaMDA nedir? İşte hakkında fikir elde etmeyi sağlayan en güncel olay:

:
https://www.theverge.com/2023/2/2/23583608/google-chatgpt-competition-language-model-interaction-search-companion

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.