e
sv

Google Lens, Okunamayan Doktor Yazılarına Çare Olacak: Eczacılarla Birlikte Geliştiriliyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google’ın bugün boyunca etkinliğinde Google Lens’e çok yakında “doktor el yazısını okuma” özelliğinin geleceği açıklandı.

Uzun hapishane evleri ve arkadaş ortamları en çok esprisi yapılan doktor el yazısı, efendisi o kadar kalpleşti ki halk arasında insanlar kötü yazan insanlar için “Doktor el yazısı gibi” ifadesini kullanmaya başladı. Hatta bazı saldırganların bu yazıları okuyamaması nedeniyle sahipler barkodlu reçete sistemi bile geçildi. Tabii ki bu okunmayan el yazıları sadece sahipleri problem değil.

Google ise bugün Hindistan’da yürüttüğü etkinlikte bu sorunu tarihe gömecek yeni özelliği görünümü. Artık Google Lens ile kimsenin okuyamadığı bu yazılar yapay zeka kullanarak “deşifre” yapılacak(!)

Eczacılarla birlikte geliştiriliyor

Google’ın “İsviçre çakısı” gibi olan uygulaması Google Lens, pek çok özelliğin yanı sıra basit yazıları da algılayabiliyordu. Bugün Hindistan’da düzenlenen Google etkinliğinde ise karmaşık el yazılarını algılayabilen bir yapay zekâ modülünün Lens’e entegre koridorları açıldı. Bu yapay zekâ her ne kadar tüm el yazılarını yorumlamak için geliştirmek için de planlama ana amacının doktor el yazılarını ve ilaç isimlerini algıladıkları belirtildi.

Hindistan’da düzenlenen etkinlikte özelliğin henüz erken test sonuçları olduğu ancak yine de doğru çalıştığını açıkladılar. Ayrıca özelliğin nasıl çalıştığıyla ilgili kısa bir video da yayınlandı. Kuruluşta Hindistan CEO’su Ashwini Vaishnaw, etkinlikte bu yapay zekanın bir araya getirilmesi için askerlerdoktorlar ve diğer sağlık çalışanlarının yanı sıra kötü olan kişilerle de beklediklerini açıkladı.

İLGİLİ HABER

FBI Gibi Uygulama Google Lens, Bilgisayarlara Geldi: Nasıl Kullanılır?

Özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı henüz açıklanmasa da bu tarz yapay zekâ destekli yazılımlara en kısa sürede ilk etapta çok fazla güvenmenizi ve İlaç almayı ne olursa olsun katkı ve katkı maddelerine tüketiminizi tavsiye ediyoruz.

:
https://www.theverge.com/2022/12/19/23516407/google-lens-ai-translate-doctors-handwriting

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.