e
sv

Google, Drive Uygulamasının Windows 8 ve 8.1 Desteğini Kesiyor: 32 Bit Windows 10’da da Kullanılamayacak!

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, Windows 8, 8.1 ve 32 bit Windows 10 işletim sistemlerinin Drive uygulamasını desteklemeyeceğini duyurdu. Bu Windows sürümlerine sahip kullanıcılar, ağustos ayından sonra uygulamayı kullanamayacak.

Google’ın dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti olan Google Drive, kullanıcılar için en faydalı hizmetlerden biridir. 2012 yılından bu yana faaliyet gösteren hizmet, kullanıcılarına bulut üzerinden belge depolama, dosya paylaşma, düzenleme ve daha birçok olanak sağlıyor. Elbette Google Drive’ın bir de masaüstü uygulaması var.

Android Police’in bugün tespit ettiği bilgiler, Google’ın Drive uygulamasının bazı Windows işletim sistemi sürümlerinde erişimi keseceğini ortaya koyuyor. Destek sayfasında yer alan bilgilere göre Google Drive artık Windows 8, 8.1 ve Windows 10’un 32 bit sürümlerinde mevcut olmayacaktır.

Windows 8, 8.1 ve 32 bit Windows 10 için Google Drive masaüstü uygulaması desteği Ağustos ayında sonlandırılacak

Google’a göre uygulamanın Windows 8, Windows 8.1 ve 32-bit Windows 10 desteği bu yıl sunulacak. Ağustos Ayda kesilecek. Bunun ardından 64 bit Windows 10 ve üzeri kullanıcılar masaüstü uygulamasını kullanabilecekler. Kesimin tamamlanıp tamamlanmayacağına dair bir bilgi bulunmuyor.

Değişiklik, etkilenen kullanıcıların Drive’ı tarayıcı üzerinden kullanamayacağı anlamına gelmiyor. Yani eğer masaüstü uygulamasından olmasa da Google’ın duyurduğu Windows versiyonlarını kullanıyorsanız. Drive’a hâlâ tarayıcıdan erişebileceksiniz. Ancak uygulamayı istiyorsanız bilgisayarınızı güncellemeniz gerekmektedir.

ALAKALI HABERLER

Elveda Efsanesi: Microsoft, Windows 7 ve 8’in Tamamen Bağlantısını Kesti

Windows 8 ve 8.1 dönemi yavaş yavaş sona yaklaşıyor. Microsoft, geçen Ocak ayında bu işletim sistemleri için güvenlik güncellemelerini ve teknik desteği kesti. Öte yandan Google, Şubat ayında Windows 7 ve Windows 8 sürümlerini desteklemeyen ilk Chrome’u piyasaya sürdü.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.