e
sv

Google, ChatGPT Nedeniyle Alarma Geçti: Rakip Sohbet Botu Geliyor

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

The New York Times’ın raporuna göre Google, son zamanların popüler yapay zekası ChatGPT nedeniyle alarma geçti. Aramalarda kullanılacak sohbet botu da dahil olmak üzere bu sene içinde 20’den fazla yapay zekâyı tanıtacağı belirtildi.

OpenAI’ın yakın zamanda kullanım yöntemleri yapay zekâ ChatGPT, kısa sürede herkes tarafından çalışmaya başladı. Yapay zekânın geldiği seviyeyi ortadan kaldırmak önüne seren sistem, problem çözmeden şiir yazmaya kadar aklınıza ulaştığınızda çoğu şeyi götürüyor. Hâliyle bu durum, diğer yolcularda endişelere de yol açmaya başladı.

The New York Times tarafından bugün elinde bulunduran bir rapor, Google’ın ChatGPT nedeniyle alarma geçti ortaya koydu. Habere göre teknoloji devi, bu yıl ChatGPT’ye bir rakip çıkarmanın yanı sıra yapay zekâ konusunda büyük adımlar atacak.

Google, arama motorunun sohbet botu seçeneğini bir versiyon üzerinde çalışıyor

New York Times, Google’ın bu yıl içinde kendi arama motorunun sohbet botu özellikleri sahip bir versiyonunu bildirdi. Ayrıca şirket, 2023 içerisinde 20’den fazla yapay zeka projesini tanıtacağı da haberde yer aldı. Hatta ChatGPT tartışmanın ciddiyetini çok aldığı ve şirket kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’in bir cevap için yürütmekle bir araya geldikleri bile ifade edildi.

Google’ın kendi sohbet botunda doğru bilgileri verme, güvenlik sağlama ve dezenformasyondan kaçınmaya Vereceği belirtildi. kendi yapay zeka arama demosunu ne zaman tanıtacağı konusunda bir bilgi yok. Ancak gelen bilgiler, mayıs gerçekleşecek geliştirici konferansı I/O’da tanıtılabileceğini gösteriyor.

Teknoloji devinin bunun dışında, görüntüleri oluşturan ve düzenleyen bir teknoloji üzerinde de çalıştığı söyleniyor. Ayrıca, Microsoft’un GitHub Copilot yazılımına benzeyen PaLM-Coder 2 adlı bir kod oluşturma aracı ve Colab + Android adlı akıllı telefonlar için uygulama yapısındaki bir araç da gelebileceği aktarılıyor.

ChatGPT’nin Google’ın yerini alabileceği konuşuluyordu

ChatGPT’nin Google’ın yerini alabilir uyarıları de son zamanlarda artmıştı. Öyle ki Google’ın, eski aylarda ChatGPT için kırmızı kod üreten ve yapay zekayı Google Arama üzerinde yaratabileceği etkilerden dolayı rakipleri görmeye başladığı iddia edilmişti.

Bunun yanı sıra 10 milyar dolarlık yatırım yapan Microsoft’un, ChatGPT’yi Bing arama motoruna entegre alacağı de birkaç hafta önce ortaya çıktı. Tahmin tahmincileri gibi bu gelişme de Google’ın ciddi oranda etkilenebileceğini ortaya koydu.

Yapay zekaya hiç bu kadar önem vermemeyi planlayan Google, bugün 12 bin çalışanını işten çıkarmıştı. şirketinde CEO’su Sundar Pichai de mevcut geçmişteki zekânın birincil ilkelerini ifade etmişti.

İLGİLİ HABER

Teknoloji Devlerinin’de ‘İşçi Kıyımı’ Devam Ediyor: Google, 12 Bin Çalışanını İşten Çıkaracağını Açıkladı!

:
https://www.theverge.com/2023/1/20/23563851/google-search-ai-chatbot-demo-chatgpt

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.