e
sv

Google, Birkaç Yıl Önce Tanıttığı Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Glass Enterprise Edition 2’nin Satışlarını Durdurdu

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, 2019’da tanıttığı kurumsal yapının özel artırılmış gerçekliğini Saat Glass Enterprise Edition 2’nin satışlarını durdurduğunu duyurdu. İptalin nedeni açıklanmazken bu hamle, şirket oğlu yılda ikinci kez bir akıllı görüşle yola devam etmeme kararı oldu.

Diğer alanlarda olduğu gibi giyilebilir teknolojik ürünler konusunda hamleler yapan Google, 2019 yılında yenilenmiş gerçekliği artırılmış Gözlük Glass Enterprise Edition 2’yi tanıtmıştı. Kurumsal yürütme için üretilen bu güneş gözlüğü, birçok dikkat çekici özellikle geldi.

Ancak dün yapılan bir açıklama, yaklaşık dört yılın ardından Google’ın bu Gözlükten satışlarını durdurma kararı götürüldü. Glass Enterprise Edition 2 Operasyonu bu hamle, Google’ın oğlu yılda ikinci kez bir akıllı gözetlemeye devam edilmemesine karar verildi.

Google, kararın neden alındığına dair herhangi bir açıklama yapmadı

Google, yaptığı duyuruda dün indirimin sona erdiğini ifade etti. Ancak, 15 Eylül 2023arihine kadar güneş gözlüğü için desteğini sürdüreceğini de sözlerine ekledi. Cihaz, 15 Eylül sonrasında çalışmaya devam edecek; Ancak herhangi bir yazılım güncellemesi almayacak.

ABD’li teknoloji cihazı, gözlük satışına devam etmeme kararı hakkında herhangi bir neden sunmaktı. Bir şirket sözcüsü ise kendisine yöneltilene karar vermenin nedenini belirtmeden, “Yıllardır pek çok Google ürününe artırılmış gerçeği yerleştiriyoruz ve yeni, tüketilmiş artırılmış gerçeklik amacını gerçekleştirmenin kullanıcıları kullanıcı devamı müşterisi” yanıtını verdi.

İLGİLİ HABER

Google’dan Microsoft Word’ü Sildirecek Teknoloji: Dokumanlar’da Yapay Zeka, Kendi Kendine Yazı Yazacak

Kararın nedeninin açıklanmasa da Google’ın bu gözlükten isteneni bulamadığını başarabilmesi. 2019’da tanıtılan ve 999 çıkış yapan Glass Enterprise Edition 2, her ne kadar artırılmış gerçekliğin sonunda elden bir parça elde edilen sinyallerini ayet de şirket müşterilerinin gittiği bir diğer gözlü Glass Explorer Edition’a kadar etki yaratmadı.

2015’te de bir akıllı gözlük başarısızlığı nedeniyle iptal edilmişti

Bunun, Google’ın ilk kez bir Gözlükünün satışını durdurma kararı vermediğini tekrar belirtelim. Şirket, 2013 yılında piyasaya sürüldü 1500 orijinal çıktı Google Glass’ı iki yıl sonra, 2015’te satıştan çekti. Bu gözlük pahalı olduğu için eleştirildi ve ticari olarak isteneni veremedi. Şirket, bunun ardından ise kullanımdan uzaklaşarak kurumsal yapıya yöneldi ve önce Google Enterprise Edition’ı, ardından ise bugün iptal edilen Görünüm çıkardı.

Google Enterprise Edition 2 neler sunuyordu?

2019’da tanıtılan Google Enterprise Edition 2, Qualcomm’un Aslanağzı XR1 çipinden güç alıyordu. İşletmeler ve daha birçok kurumsal kullanıma yönelik olan bu gözlük, kullanıcıların ellerini kullanarak bilgiye ulaşmasını sağlayandu. Örneğin bir doktor hastasının incelemeleri bu gözlükten ulaşabiliyor veya bir fabrika çalışanının üzerinde çalıştığı makine hakkında bilgi alabiliyordu.

:
https://www.cnet.com/tech/mobile/google-discontinues-google-glass-ar-headset-again/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.