e
sv

Google Arama’ya Yeni Özellikler Geliyor: Aynı Konu Hakkında Farklı Görüşler Tek Tek Gösterilecek

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, arama motoru ile ilgili kapsamlı özellikleri duyurdu. Bu özellikler, kullanıcı deneyimini büyük ölçüde iyileştirecek gibi görünüyor. Zira sonuç ve kaynaklarla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak, her şeyi geçmek daha kolay olacak.

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın arama motoru, son dönemler pek de iyi bir deneyim sunmuyor. Yaptığınız bir arama ile ilgili birkaç makul sonuç gösteren arama motoru, sonrasında adeta saçmalamaya başlıyor. Bu durumun bir gün normale yaklaşmayacağına dair ayrıntılar ancak Google, arama sonuçlara göre sahneye yardımcı olacak yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Google’ın resmi blog sayfası üzerinden servis bulunan yeni özelliklerden biri, arama yaptığınız bir konu ile ilgili farklı görüşlere Anında harekete geçecek gibi görünüyor. “Perspektifler” olarak isimlendirilen yeni özellik, sonuç sayfasına aynı isme sahip bir bölüm ekleyecek. Bu bölüm, gazeteci, uzman veya yorum yapan diğer kişilerin paylaştıkları tweet ve makale gibi içeriklerin bir yoğunluklarını sunacak.

Google’ın Perspektifler özelliği işte böyle var:

Yukarıdaki örnekte, Oscar Ödülleri ile ilgili yapılmış bir aramada, olasılıklar özelliğinin nasıl çalışacağını göreceksiniz. Twitter’daki bazı paylaşımlar ile birkaç makale, Perspektifler bölümü aracılığıyla geçişi sunulmuş durumda. Ancak burada önemli bir mesele var. Bilgilerin doğru olup olmadığı nasıl anlaşılacak? Google sözcüsü Meghann Farnsworth, bunu şöyle açıkladı:

Sistemlerimiz, arama sorgusuna bağlı olarak çeşitli platformlardaki ilgili paylaşım ve makaleleri otomatik olarak tanımlar. Bu sistemlerin, bir sonucun yararlı olup olmayacağını belirlemek için, yaşlı konu için alaka düzeyi, önem, dil, tazelik, vergiler ve göstergeler dahil olmak üzere bir dizi inceleme yapar. Bir bütün olarak Arama ve Haberler’de olduğu gibi, sistemlerimizi Perspektifler bandında yüksek kaliteli, güvenilir bilgilerini gösterecek şekilde tasarlıyoruz. İçeriğin politikalarımızı savunma yeteneklerimizin sağladığımız var olduğumuzda, içeriği inceler ve uygun olduğunda Arama özelliklerini kaldırırız.

Sonuçlarla ilgili daha ayrıntılı bilgi edinebileceksiniz:

Google’ın üzerinde çalıştığı bir başka yenilik de yapılan aramalarla ilgili detayların kıvrımı. Yukarıdaki örnekte de görebileceğiniz üzere bir arama yaptığınızda, sonuçlarda yer alacak üç noktada dokunup, içeriğini görebileceksiniz. Ayrıca arama bileşenlerinin güvenli olup olmadığı da saldırganlık gösterilecek.

İLGİLİ HABER

Son Dönemde Google Aramalarında Karşımıza Garip Garip Virüslü Siteler Çıkmasının Nedeni

Buna paralel başka bir özellik de yolda. Google’ın açıklamasına göre kullanıcılar, paylaşımları niteliğinde kişiler hakkında da artık daha fazla bilgi edinebilecekler. Varsayalım ki ekibinden bir yazar içeriklerini çok beğeniyorsunuz ve Google’da yaptığınız arama sonucu o yazarımızın içeriğine ulaştınız. “Yazar Hakkında” bölümü ile söz yazar konusua ait daha fazla makaleye ulaşmak kolaylaşacak.

Bir sayfa ile ilgili tüm kısaltmalar anında ulaşılabilecek

Google’ın arama güvencesindeki bir başka yenilik de site kaynakları ile ilgili özet bilgi anında ulaşılabilir. Bu özellik, URL Sorgusu Yapım kullanma. Diyelim ki Google’da Webtekno ile ilgili ayrıntılı bilgi edinmeye ulaşır. Arama yapmaya devam ettiğinizde URL’yi taradığınızda, Webtekno ile ilgili bilgiye ulaşacaksınız. Bu bilgiler, Wikipedia, farklı kaynaklar ve İnsanların Webtekno ile ilgili yayınları neler Önüne serecek.

İLGİLİ HABER

Yapay Zeka Kullanıcıların Aklını Çelmeye Başladı: Bing, Kullanıcı Sayısı Artışında Google’ı Geçti

:
https://blog.google/products/search/google-search-new-fact-checking-misinformation/

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.