e
sv

Gmail’e Uçtan Uca Şifreleme Geldi: Yeni iCloud Skandallarını Engelleyebilir mi?

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Google, Gmail için uçtan uca şifreleme sistemi Workspace kullanıcıları için kullanım sundu. Henüz beta görmüş olan güvenlik katmanı, özellikle de işletmeler için hayati önem arz edecek gibi görünüyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, popüler e-posta hizmeti Gmail için kritik önem arz eden yeni bir özelliği duyurdu. Kuruluşun resmi blog sayfasındaki, Gmail’e uçtan uca şifreleme yapabilen yeni bir sistemin entegre edildiği belirtildi. Henüz beta aşamasında olan uçtan uca şifreleme özelliği, geçici süreler tüm kullanıcılar için kullanılabilir olacaktır.

Gmail’in uçtan uca şifreleme özelliği, özellikle de işletmeler için önemli olacak. Zira kurum ve kuruluşlar, bu özelliği kullanmaya başladıktan sonra ekstra bir güvenlik katmanına sahip olmuş olacaklar. En Google başta, e-postalardaki hassas bilgilere erişemeyecek. E-posta içeriği, tamamen şifrelenmiş olacak.

Uçan uca şifreleme, şifrelemeye bağlı olarak kullanım!

Google Gmail

Google’ın Gmail için ayırdığı uçtan uca şifreleme özelliği, kolye bağlı bir özellik olarak kullanım. Uçtan uca şifreleme aktif varlıkları emojiler, imzalar ve Akıllı Yazma gibi bazı özellikler devre dışı bırakılacak. Ross Richendrfer isimli bir Google sözcüsü tarafından yapılacak, uçtan uca şifrelemenin gerçekten önemli anlamak altı çizildi.

İLGİLİ HABER

Apple, Notlar ve Fotoğraflar Gibi Pek Çok Uygulamasına Uçan Uca Şifreleme Geleceğini Duyurdu: Yedekleriniz Bile Şifrelenecek

Google tarafından yapılanma göre Gmail’in uçtan uca şifreleme özelliğinin beta mahkum dahil olmak isteyenlerin, Google’ın destek merkezi tarafından üretilen bir formül* doldurmaları gerektiğini belirtelim. Ayrıca bu hizmetten faydalanmak için Google Workspace’in Enterprise Plus, Education Standard veya Education Plus paketlerinden bir tanesinin satın alınmış olması gerekiyor.

Uçan uca şifreleme neden önemli?

uçtan uca şifreleme

Her geçen gün biraz daha yaygınlaşan uçtan uca şifreleme sistemleri, iki taraf arasındaki bir iletinin sadece o iki taraf tarafından görülebilmesini sağlıyor. Günlük bu iletinin gözleminde aracı olarak çalışan Google veya WhatsApp gibi bir şirket, iletinin sonuçları göremez hale geliyor. Yurtlarda gizli kalma şartı, yalnızca alıcı ile gönderici tarafından görülebiliyor. Ayrıca bilgisayar korsanlıklarına karşı da ek bir güvenlik sağlanmış oluyor. Uçan uca şifrelemede şifrelenmiş iletiyi alan veya gönderen kişi direkt olarak hacklenmezse ulaşmak mümkün olmuyor.

Geçirmek üzere geçmiş yıllarda birçok ünlü ismin iCloud hesapları eklenmiş ve bu kişiye uygunsuz gözlem tüm internet ortamlarına yerleştirtı. Bu da uçtan uca şifreleme sistemleri gibi güvenlik önlemlerinin veri örnekleri için ne denli önemli olduğunu görmek önüne sermişti. Apple da yakın zamanda bu konuda bir adım atarak iCloud yedeklerine ve tüm verilere uçtan uca şifrelemeyi açıklamıştı.

İLGİLİ HABER

FBI, Apple’ın iCloud’u Uçtan Uca Şifrelemesinden Memnun Değil: “iPhone Suçlu Telefonu Olacak”

:
https://workspaceupdates.googleblog.com/2022/12/client-side-encryption-for-gmail-beta.html

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.