e
sv

Gelecekten Gelmiş Gibi Duran Vision Pro’ya Kendinizi Hazırlayabileceğiniz, Nispeten Uygun Fiyatlı Alternatif Gözlük Önerileri

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

3.500 dolar fiyat etiketiyle çıkış yapacak olan Vision Pro, bu fiyata rağmen oldukça etkileyici bir cihaz dersek yalan olmaz. Ancak bir sanal gerçeklik kulaklığından beklentilerinizi göz önünde bulundurarak ve bu listeye göz atarak sektörün ihtiyaç duyduğu cihaz olup olamayacağına karar verin.

Dün düzenlenen WWDC 2023 lansmanında ElmaiPhone’dan sonraki en büyük hamle diyebileceğimiz karma gerçeklik gözlüklerini tanıttı. Vizyon Pro Bu cihaz başlı başına bir bilgisayar olduğu için telefon gibi ayrı bir cihaza bağlanmasına gerek yoktur.

Ayrıca şaşırtıcı derecede yüksek çözünürlük sunan ve hassas sensörlerle donatılan bu cihaz, tüm bu ileri teknolojiyi kullanıyor. 3.500$ Bir fiyata (vergiler hariç yaklaşık 72.600 TL) satılacağı için eleştirilerin odağı haline geldi ve şirketin değer kaybetmesine neden oldu. Peki tüm bu özellikler göz önüne alındığında bu fiyatı normalleştirebilir miyiz, normalleştiremez miyiz? Çok daha azı karşılığında benzer deneyim Elde etmek mümkün mü?

Xiaomi AR Gözlükleri, Google’ın başarısız yolunu daha istikrarlı bir şekilde takip ediyor:

2021 yılında tanıtılan Akıllı Gözlük modelinin çok ötesine geçiyoruz Xiaomi AR Gözlüklerijestlerle sanal ortamı kontrol etme olanağı sunuyor. Üstelik tıpkı Vizyon Pro’da Ayrıca sanal dünya ile gerçek dünya arasında geçiş yapma imkanı da var.

arttırılmış gerçeklik Gözlük olarak bilinen bu cihaz, üzerinde bulunan mercekler sayesinde gerçek dünyayı analiz ediyor ve sanal dünyayı onun üzerine kuruyor. Henüz fiyatı hakkında bir bilgi paylaşılmamış olsa da önceki modelle yaklaşık olarak aynı. 370$ Bir etiketinin olduğunu belirtebiliriz.

Popüler Ray-Ban modelinin akıllı versiyonu: Ray-Ban Facebook Hikayeleri

Ray-Ban Facebook Hikayeleri; Instagram, Messenger, WhatsApp ve Facebook uygulamalarıyla uyumlu çalışır. Ayrıca Full HD video kaydedebilir, 4K’ya yakın çözünürlük Oldukça kaliteli fotoğraflar çekebiliyor. Ortamdaki ışığa ve hareketlere duyarlı olduğundan görüntüler, gördüklerimizin doğrudan yansıması olarak ekranlara aktarılır.

300$ Fiyat etiketiyle piyasaya çıkan gözlükler, gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi. Tüm bu özelliklerin nasıl hayata geçirildiğini görmek için videomuzu izleyebilirsiniz.

Samsung’un o dönem oldukça olumlu yorumlar alan Gear VR modeli:

2017 yılında hayatımıza en yeni haliyle giren bu model halen ülkemizde satın alınabilmektedir. Bu model Oculus tarafından desteklenmektedir Süper AMOLED Ekranı ve zengin içeriğiyle dikkat çekti. Bunun yanında Samsung’un Dişli VR Bazı cihazlarla ücretsiz verilmesi de cihazın yaygınlaşmasında büyük rol oynadı.

cihaz, 499-699 TL 2005-2009 yılları arasında ülkemizde satışa sunuldu. Artık farklı sitelerde bulunabiliyor ancak desteği kesildi. Oculus’un Sitede Android 12’ye yükseltme yapan cihazların bu başlıkla uyumlu olmayacağı yazıyor. Böyle bir cihazınız olsa dahi mutlaka Samsung markası olması gerektiğini unutmayın.

HTC’nin 5K 120 Hz Ekranlı Vive Pro 2 modeli:

Her göz için 2448×2448 piksel çözünürlük sunan 5K 120 Hz ekranla geliyor HTC Vive Pro 2120 derecelik görüş alanı sunar. Başlığı özel kılan bir diğer özellik ise Video Akışı Sıkıştırma (DSC) Teknolojiyi destekleyen ilk sanal gerçeklik setidir. Üçüncü parti kulaklıklarla kullanılabilmesi ve Vive SteamVR aksesuarlarını desteklemesi avantajlarından sadece birkaçı.

Vive Pro 2’nin Setin tamamı piyasaya sürüldüğünde 1.500 dolara satılıyordu. Artık ülkemizde de 50 bin TL fiyat etiketiyle görülebiliyor. Sadece başlığın fiyatı 700 dolar olarak açıklandı. Apple’ın Vision Pro’su Başlığın 3.500 dolar olduğunu belirtmekte fayda var.

Oyun deneyimini birkaç adım öteye taşıyan PlayStation VR2:

110 derece görüş alanına sahiptir PlayStation VR2, 90 veya 120Hz Ayrıca yenileme hızı sunan iki adet 2000×2040 4K HDR OLED ekranla birlikte gelir. Göz takibi için dört kamera da PSVR2’ye dahildir. Bunların dışında PSVR2’nin kontrol cihazında dokunsal geri bildirim, uyarlanabilir tetikleyiciler, hassas takip ve parmakla dokunma algılama da mevcut.

Cihazın ülkemizdeki satış fiyatı ise 599 dolar. 19.299 TL Etraftaydı. Artık farklı mağazalarda bunun hem üstünde hem de altında fiyatları görmek mümkün.

Vision Pro’nun en büyük rakibi: Oculus/Meta Quest 2 ve 3

Meta, çoğu kullanıcıyı memnun eden ve birçok geliştiriciden destek alan bir sürüme sahiptir. Görev 2 Model şimdiden güzel bir geri dönüş sağlarken, şirket birkaç gün önce Görev 3 Modelini açıklayarak hayranlarını daha da heyecanlandırdı. Quest 2 zaten Vision Pro’ya rakip olarak görülüyordu. 399 dolardan satışa sunulan cihazın fiyatı, yeni modelin gelmesiyle birlikte 100 dolara düşecek. 299 dolar reddetti.

Yukarıda sunumunu görebileceğiniz Quest 3’ün fiyatı ise şöyle: 499$ Bunun olacağı belirtildi. Bu, birçok kullanıcı için onu 3.500 dolarlık Vision Pro’nun önüne koyuyor.

Bu noktada Apple Vision Pro’nun Oldukça gelişmiş bir cihaz olduğunu ve teknoloji açısından bu listenin tamamını geride bıraktığını belirtmeliyiz. Ancak burada gerçekten bilmeniz gereken şey, sıradan bir kullanıcı için, Apple Vision Pro ‘çok fazla’.

Vision Pro’nun özellikleri ilginizi çekiyorsa elbette ona yönelmeniz mantıklı olacaktır; tıpkı bir teknoloji editörünün son model cihazları kullanması gibi. Ancak pazarın büyük çoğunluğu için Meta Görev 2 ve 3Fiyat/performans açısından ezici bir üstünlüğü var. Ayrıca kendi önerilerinizi de yorumlarda paylaşabilirsiniz.

İşte tarihe geçecek WWDC 2023’teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple’ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

ALAKALI HABERLER

Apple, iPhone’dan Sonra En Büyük Atılımını Yaptı: İşte Sanal Gerçeklik Gözlüğü Apple Vision Pro!

Tüm Apple ürünlerinde sadece 2 hafta sonra bir kez daha artış yaşandı:

ALAKALI HABERLER

iPhone 15’in Türkiye Fiyatı Açıklandı: iPhone 14 Serisinde İndirim! (ÜSTÜMÜZE TAŞ YAĞACAK)

ALAKALI HABERLER

iOS 17 Alacak iPhone Modelleri Açıklandı: Elveda iPhone X ve iPhone 8!

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

ALAKALI HABERLER

iPadOS 17, watchOS 10, macOS 14 ve tvOS 17 Tanıtıldı: İşte Tüm Yenilikler

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da ortaya çıktı. Yeni Mac Pro, Apple’ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile birlikte geliyor:

ALAKALI HABERLER

Apple Yeni 15 inç MacBook Air Modelini Tanıttı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

ALAKALI HABERLER

Apple Tarihin En Güçlü İşlemcisi M2 Ultra’yı Tanıttı: İşte Özellikleri ve İçerdiği Bilgisayarlar

ALAKALI HABERLER

Apple’ın En Pahalı Yeni Bilgisayarı Mac Pro Tanıtıldı: İşte Özellikleri ve Fiyatı

Apple, Mac’lerin belki de en büyük eksikliği olan oyunları Mac’e getirme projesini duyurdu:

ALAKALI HABERLER

Apple, Tüm PC Oyunlarını MacOS’a Getirmeye Yönelik Büyük Planını Açıkladı: Mac’lere Gelecek İlk Oyun da Açıklandı

Bu arada şimdiye kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro da Türkiye’de satıştan kaldırıldı:

ALAKALI HABERLER

En Pahalı Apple Ürünü Artık Türkiye’de Yok! Mac Pro’nun Türkiye Satışları Durdu

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.