e
sv

FPS nedir? FPS hakkında bilmeniz gereken her şey FPS kavramıyla ilgili aradığınız her şey bu rehberde.

avatar

OyunHaberleri

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

Konu oyunları oyunlar sırasında, oyuncular adeta bir teknisyen gibi bilgisayar üzerindeki değerleri konuşması size yabancı geliyor olabilir. Sıradan ve bilgisayarda değerleri önemsemeyen oyuncular için bu değerler o kadar da önemli olmayabilir. Ancak AAA gibi yüksek bütçeli oyunlarda ve gözlemlenen oyunlarda bilgisayar değerleri oldukça önemlidir. Bu yazımızda sizler için FPS Yani kare hız nedir ve PC oyunlarında neden önemli olduğundan bahsedeceğiz.

FPS nedir koruma, ancak yüksek FPS neden önemli? Saniyede en az 24 kare Hızına (FPS) sahip olmak, ister film izleyicileri veya isterseniz oyun oynuyor olun, izlenmesi gereken minimum değer olarak kabul görürsünüz. Çünkü 24 kare hızından (FPS) düşük değerler insan gözüne ders öğretmeni gibi gelir. Barış bir donma ve yavaşlık ortaya çıkar. Ancak bu sayıların ne kadar yüksek FPS’lere çıkarsanız, görüntü kaliteniz ve görüntü izleme deneyiminiz o kadar hızlı ve pürüzsüz olacaktır.

Dünya üzerinde gerçekleşen birçok oyun turnuvasında üst düzey monitörler ve üst düz bilgisayar yapısının kullanılmasının nedeni, görmede gecikme yaşanmasını istememektir. Özellikle birinci kişisel nişancı veya gerçek zamanlı bir strateji oyununda, duvar ayrımını döndürdüğünüzde veya bir rakibinize kalenize saldırdığında bu farkın önemini anlayabilirsiniz. Kısaca, fazla kareyi daha kısa sürede işlemek, dolayısıyla avantaj konusunda avantaj sağlar.

Çünkü insan gözü 60 FPS ve yukarısında, düşük kare hızlarındaki fark kadar hissedilir bir fark yaşamaz. Ancak ortada doğal ki bir fark bulunacak ve saniye başına daha yüksek kare hızına sahip olma avantajlarını hissedeceksiniz. Monitörlerde bulunan bir başka değer ise milisaniyede tepki değeri yani Hanım değerdir. Ms değeriz ne kadar düşük ise monitör panelinize yansıyan görüntü o kadar erken yansır. Yüksek FPS ve düşük tepki değeri sonucunda oyunlarda büyük avantaj sağlanabilir.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.
okuyucu yorumlarıOKUYUCU YORUMLARI

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.